• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Riel na 5e plaats in Leeds: "Ik had er stiekem op gehoopt"

  Marten Van Riel.

  Marten Van Riel (archief) heeft zijn goeie vorm te pakken.

  Met een 5e plaats in Leeds heeft triatleet Marten Van Riel (25) zijn beste prestatie in de World Series Triathlon neergezet. "Dat was het hoogst haalbare, maar ik ben zeer tevreden", zegt hij.

  "Een enorm zwaar parcours"

  "Na de eerste vier triatleten heb ik de beste plaats kunnen wegkapen. Dat was gisteren het hoogst haalbare. Ik ben wel heel tevreden", analyseert Marten Van Riel zijn 5e plaats bij Sporza.

   

  "Het was een enorm zwaar parcours. Ik kon misschien proberen mee te gaan met de eersten, maar dan loop je het risico om daarna weggeblazen te worden."

   

  "Ik heb ervoor gekozen om me veilig in die groep voor de 5e plaats te steken en daar heb ik mijn pijlen vol op gericht. Ik ben in de World Series al eens 6e geweest, 5e is mijn nieuwe beste prestatie. Daar hoopte ik stiekem op."

  "In volgende race misschien alles of niets spelen"

  "Ik was gebrand op een goed resultaat, want de eerste twee races waren niet zo goed verlopen", gaat Marten Van Riel voort. "In de volgende race heb ik minder te verliezen en kan ik misschien wel alles of niets spelen."

   

  Komend weekend volgt in Antwerpen een Wereldbeker-wedstrijd voor eigen volk. "Die manche is toch redelijk stevig bezet. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik denk dat er iets in zit. Ik droom van het podium. Dat moet mogelijk zijn, maar alles moet meezitten."