• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot: "Liever ritzege in de Tour dan verre ereplaats in eindklassement"

  Benoot maakt zich op voor zijn 2e Tour.

  Benoot maakt zich op voor zijn 2e Tour.

  Tiesj Benoot sloot de Dauphiné, het aperitiefje op de Tour, af op de 14e plaats. "Ik verwacht dit jaar een meer open Tour, omdat Sky volgens mij minder dominant zal zijn", zegt de 24-jarige renner van Lotto-Soudal.

  Benoot: "Nog 7 weken tot slotweek Tour"

  Na een succesvolle lente wil Tiesj Benoot ook iets moois maken van zijn zomer. Meer bepaald in de Tour. In de Dauphiné liep het nog niet zo geolied als vorig jaar. "Ik heb lang gekoerst in het voorjaar en op een andere manier getraind (op hoogte)", zegt Benoot.

   

  "Op mijn teller staan vooral duurtrainingen en bijna niets intensiefs. De reden?
  Omdat ik vorig jaar het gevoel had dat ik iets beter was in de Dauphiné dan in de
  Tour. En omdat er nu een week meer zit tussen de Tour en de Dauphiné. "

   

  "Het is nog 7 weken tot de slotweek van de Tour. Dat kan je een beetje vergelijken met het gat tussen de Omloop en Luik-Bastenaken-Luik. Ik het gevoel dat ik goed op
  schema zit."

  "Wie weet nog dat ik vorig jaar 20e was in Tour?"

  Het doel in de Tour is duidelijk voor Benoot. "Ik wil een rit winnen", zegt de veelkunner van Lotto-Soudal. "Na de eerste rustdag komt er bijna elke dag een mooie kans voor vluchters."

   

  "Vorig jaar gingen maar 2 of 3 ontsnappingen tot de finish. Maar ik verwacht dit seizoen een meer open Tour, omdat Sky volgens mij minder dominant zal zijn dan de voorbije jaren."

   

  Koestert Benoot dan geen klassementsambities in de Tour? "Vorig jaar was ik 20e in mijn eerste Tour. Maar wie weet dat nu nog? Het is mooier om ritwinst na te streven."

   

  En Benoot weet sinds dit jaar wat winnen is bij de profs. "Die zege in de Strade Bianche was vooral heel tof, omdat het meteen een grote wedstrijd was. Ik krijg nu een pak minder ambetante vragen", bekent Benoot.

  "Sky rijdt nog altijd met die pakken"

  Benoot verwacht niet dat Froome zijn 5e Tour-zege op zak steekt. "Ik zou echt verwonderd zijn als Froome zijn beste niveau haalt in de Tour. In de slotweek van de Giro zakten Pinot en Simon Yates erdoor. Dat was volgens mij niet enkel door het lastige parcours, maar ook door de grote verplaatsingen. "

   

  "Ik zou het straf vinden als Froome even dominant is in de Tour als vorig jaar. Ik verwacht dat Bardet dicht zal komen, en misschien ook Uran. Maar ik verwacht vooral Porte en Nibali. Thomas reed in de Dauphiné al heel sterk, maar om dat vol te houden tot de slotweek van de Tour... dat is nog heel lang."

   

  Aan de zaak-Froome probeert Benoot weinig te denken. "Je moet ervanuit gaan dat iedereen met gelijke wapens strijdt. Maar bij ons reed een paar renners met speedgel, wat volgens mij niet helpt. Maar het wordt wel onmiddellijk afgekeurd. Maar Sky rijdt nog altijd met die pakken waar zo veel over te doen was."