• home
 • video
 • pas verschenen

  Dominante Herlings wint in Frankrijk zijn 8e Grote Prijs

  Jeffrey Herlings

  Jeffrey Herlings wint in Frankrijk.

  Jeffrey Herlings heeft op één been de Grote Prijs van Frankrijk gewonnen. De Nederlander won de eerste en de tweede reeks. Hij verstevigt opnieuw zijn leidersplaats in de WK-tussenstand. Clément Desalle werd vierde.

  Reeks 1

  WK-leider Herlings liet er in Saint-Jean D'Angely geen gras over groeien en deelde meteen de lakens uit. De Nederlander moest in de eerste wedstrijdhelft de concurrentie dulden van Clément Desalle, maar onze landgenoot kon het verschroeiende tempo van Herlings niet aan en verloor gaandeweg terrein.

   

  Van een handvol seconden ging het naar een tiental seconden achterstand voor Desalle en zo moest de Belg nog heel hard werken om zijn 2e positie veilig te stellen, want Antonio Cairoli begon hem in de slotfase nog ernstig te bestoken. Cairoli moest evenwel risico's nemen en dat moest hij in de slotronde bekopen.

  reeks 1 tijd
  1. Jeffrey Herlings (Ned-KTM) in 34'05"232
  2. Clément Desalle (Kawasaki) op 5"660
  3. Antonio Cairoli (Ita-KTM) 6"322
  4. Tim Gajser (Svn-Honda) 27"283
  14. Kevin Strijbos (KTM) 1'45"633
  16. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) 1 ronde
  28. Nathan Renkens (Honda) 1 ronde

  Reeks 2

  Ook in reeks twee stond er geen maat op Herlings. Wereldkampioen Cairoli was de enige die in dezelfde ronde kon blijven als de Nederlander.  Herlings kwam opnieuw als eerste over de finish en wachtte daarna zijn ploegmaat op.

   

  De Sloveen Tim Gajser werd derde. Clément Desalle kon zijn goeie eerste reeks niet herhalen en werd zesde. Hij zag zo een plaats op het podium door zijn vingers glippen. Van Horebeek werd veertiende en Strijbos vijftiende. Renkens reed op zijn Honda de tweede reeks niet uit.

   

  Door zijn achtste overwinning van het seizoen staat Herlings weer wat steviger aan kop van het klassement. Hij telt nu 486 punten, Cairoli is tweede met 424 punten.

  reeks 2 tijd
  1. Jeffrey Herlings (Ned-KTM) in 34'38"032
  2. Antonio Cairoli (Ita-KTM) op 8"838
  3. Tim Gajser (Svn-Honda) 40"401
  6. Clément Desalle (Kawasaki) 55"315
  14. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) 1'38"072
  15. Kevin Strijbos (KTM) 1'40"131
  32. Nathan Renkens (Honda) 17 rondes
  Algemeen klassement Frankrijk
  1. Jeffrey Herlings (Ned-KTM)
  2. Antonio Cairoli (Ita-KTM)
  3. Tim Gajser (Svn-Honda)
  4. Clément Desalle (Kawasaki)
  12.  Kevin Strijbos (KTM)
  16. Jeremy Van Horebeek (Yamaha)
  32. Nathan Renkens (Honda)