• home
 • video
 • pas verschenen

  "Die mentaliteit van Nadal, daar kan Goffin nog iets van leren"

  Rafael Nadal juicht.

  "Nadal blijft vechten omdat hij het zo graag doet."

  Rafael Nadal schreef geschiedenis in Parijs door voor een 11e keer Roland Garros op zijn erelijst te zetten. Wat maakt de Spaanse nummer 1 van de wereld zo uniek? "Zijn honger is nog zo groot", vertelt Sporza-tennisjournalist Inge Van Meensel.

  "Zijn werkkracht en mentaliteit maken Nadal uniek"

  In zijn finale op Roland Garros liet Nadal geen set liggen tegen Dominic Thiem. De Spanjaard is de onbetwiste keizer van het gravel. “Zijn talent kennen we, zijn klasse ook. Maar wat hem echt uniek maakt, is zijn werkkracht en mentaliteit", vertelt Van Meensel.

   

  "Ik heb hem al lang kunnen volgen op grandslamtoernooien en ik ging dan vaak naar zijn trainingen kijken. Die waren altijd zo intensief. Zelfs op training gaat hij voor elk punt. In een wedstrijd ook, nog meer dan andere topspelers.  Ook zijn opwarming voor een match is intensief. Nadal sprint de baan op voor zijn eerste bal is geslagen."

   

  "Ik zou zeggen: "David Goffin, kijk maar heel vaak naar Rafael Nadal. Daar kan je echt
  iets van leren." Bij Goffin moet je toch zeggen dat die daar voor een wedstrijd een beetje lusteloos staat."

   

  "Ook zijn passie is mooi.  Het was zijn 11e finale in Parijs en dan kan je denken dat het een routine wordt, maar dat is niet zo bij hem. Zijn honger is nog zo groot en hij voelt ook nog druk. Die emoties zag je ook na dat matchpunt. Hij kreeg een minutenlange staande ovatie van het publiek want hij wordt in parijs op handen gedragen. Nadal had tranen in zijn ogen. Dat vind ik mooi. Dat maakt hem uniek."

   

  "Hij heeft veel blessures moeten doorstaan, maar hij blijft vechten. Gewoon, omdat hij het zo graag doet." 

  "Federer of Nadal? Dat kan je eigenlijk niet zeggen"

  Nadal heeft nu 17 grandslamoverwinningen, Federer heeft er 20. Wie is
  de beste? "Dat kan je eigenlijk niet zeggen. Dat wil ik niet zeggen. Het zijn twee grootheden. Federer heeft er 20, dus objectief staat hij nog een trapje hoger. "

   

  "Federer heeft een heel andere stijl. Het lijkt zonder problemen te gaan bij hem, zo makkelijk. Hij zweeft over de baan. Bij Nadal is het echt werken, hij doet het op pure kracht. Dat lijkt menselijker."

   

  "De voorbije jaren zijn ze allebei al eens afgeschreven. Die komen niet meer
  terug. En toch hebben ze de laatste 6 grandslamtitels onder elkaar verdeeld. Ze steken er zo bovenuit en ze hebben elkaar ook sterker gemaakt."