• home
 • video
 • pas verschenen

  Ovetsjkin en Washington winnen eindelijk de Stanley Cup

  De Washington Capitals hebben een einde gemaakt aan het sprookje van de Vegas Golden Knights. De NHL-ploeg uit Las Vegas leek in zijn eerste seizoen op weg naar de titel, maar in de finale van de play-offs botste het op Aleksandr Ovetsjkin en zijn Capitals.

  De Vegas Golden Knights waren de seizoensrevelatie in de NHL, de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie. Het nieuwe team speelde in zijn debuutjaar een puike reguliere competitie en denderde door de play-offs, met slechts 3 nederlagen voor de finale.

   

  Maar in die finale stokte de motor van de Golden Knights. Washington, pas in zijn tweede finale, kraakte de code van Las Vegas dankzij de Russische tandem Ovetsjkin-Koeznetsov. Washington boekte vannacht zijn vierde opeenvolgende zege (3-4 in Las Vegas) in de finale en Ovetsjkin mocht de Stanley Cup in de lucht steken.

   

  "We hebben het eindelijk gedaan", zei de Russische aanvoerder van de Capitals. "Dat is het enige dat telt. Kijk naar de lach op het gezicht van mijn ploegmaats. Dit gevoel gaan we nooit vergeten. Ik ben zo gelukkig."

   

  De 33-jarige Ovetsjkin is al sinds 2005 een van de supersterren in de NHL, maar de Washington Capitals waren tot nu toe weinig succesvol in de play-offs. Na 43 seizoenen is het wachten voor de fans eindelijk voorbij. In die periode speelde Washington maar 1 keer eerder de finale, in 1998 verloor het kansloos van Pittsburgh.

  Vreugde en verdriet op het einde van de match

  De beslissende goal van Eller

  Bekijk de samenvatting van de vijfde wedstrijd

  Herbeleef de finale van de NHL-play-offs