Ga naar de inhoud

Politie arresteert man op verdenking van doodslag na fataal ongeval van ijshockeyspeler tijdens wedstrijd

 di 14 november 2023 18:35

De dood van Adam Johnson zindert na. De Amerikaanse ijshockeyspeler kwam enkele dagen geleden om het leven toen hij tijdens een wedstrijd een schaats in zijn hals kreeg. Naar aanleiding van die tragische gebeurtenis werd er vandaag een arrestatie voor "verdenking op doodslag" verricht.

Een verschrikkelijk beeld tijdens de ijshockeywedstrijd van de Britse Nottingham Panthers: in een duel wordt Adam Johnson in zijn hals geraakt door een scherpe schaats.

 

Johnson wordt meteen na het ongeval naar het ziekenhuis gebracht, maar komt daar om het leven aan zijn verwondingen.

 

Zijn dood ging als een schokgolf door de Britse sportwereld. Een opvallend moment: wanneer een foto van Matt Petgrave - de man die in duel ging met Johnson - de wedstrijd nadien in het stadion werd getoond, kreeg hij een staande ovatie. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een symbolische steunbetuiging die niet bij iedereen op begrip kon rekenen. "Hij heeft ons beroofd van onze jongen. Een schaats komt normaal niet tot op keelhoogte", getuigde zijn tante in een live-televisieuitzending.

Hij heeft ons beroofd van onze jongen.

Tante van Adam Johnson

De politiediensten van South Yorkshire lieten de gebeurtenissen alvast niet zomaar begaan.

 

"Ons onderzoek is direct na de tragedie gestart en we hebben sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen die hebben geleid tot het verlies van Adam", vertelde hoofdinspecteur Becs Horsfall. 

 

Zo werd er vandaag nog een man gearresteerd op verdenking van doodslag. De man werd niet bij naam genoemd, maar meer dan waarschijnlijk gaat het over Matt Petgrave.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.