• home
 • video
 • pas verschenen

  Halep mag naar halve finales na slijtageslag tegen Kerber

  Halep

  Halep schakelde eerder in het toernooi Elise Mertens uit.

  De nummer 1 in het vrouwentennis Simona Halep heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. Ze won met 6-7 (2/7), 6-3 en 6-2 van de Duitse Angelique Kerber (WTA-12).

  Roland Garros

  Simona Halep (2, 1)
  set
  Angelique Kerber (21, 12)
  6
  2
  1
  7
  7
  6
  2
  3
  6
  3
  2

  Simona Halep heeft zich na een wedstrijd van meer dan twee uur en in drie sets voorbij Angelique Kerber geknokt. Halep, de nummer 1 in het vrouwentennis, had in de achtste finales Elise Mertens nog van de baan gemept met 6-2 en 6-1.

   

  De Roemeense vond in de kwartfinale tegen Kerber niet meteen haar niveau van tijdens haar wedstrijd tegen Mertens en kwam in de 1e set al snel 0-4 achter. Ze knokte zich nog naar een tiebreak, die ze uiteindelijk verloor met 2/7.

   

  In de volgende twee sets wist Halep haar niveau op te krikken en toonde ze nogmaals waarom ze de nummer 1 van het vrouwentennis is. Met 6-3 en 6-2 haalde ze set 2 en 3 en een plaats in de halve finales binnen. 

   

  Daar zal Halep het opnemen tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-3). Die versloeg eerder op de dag de Russin Maria Sjarapova (WTA-30) in twee sets met 6-2 en 6-1.