Ga naar de inhoud

David Goffin 'profiteert' van geblesseerde concurrent en mag zich opmaken voor 13e Roland Garros op rij

 za 11 mei 2024 12:37
David Goffin (archief) bereikte in 2016 de kwartfinales van Roland Garros.

Goed nieuws voor David Goffin. De nummer 114 op de wereldranglijst mag deze maand deelnemen aan Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Oorspronkelijk kreeg de Belg geen plek op de hoofdtabel, maar door het forfait van Marin Cilic wordt Goffin opgevist. 

Er zal al zeker 1 Belgische man deelnemen aan het enkelspel op Roland Garros. David Goffin wordt toegevoegd aan de hoofdtabel. 

 

Midden april, toen de rankings voor Roland Garros werden afgesloten, stond hij 100e op de ATP-ranking. Dat betekende net geen hoofdtabel, want enkel de eerste 99 mochten zeker het toernooi in Parijs. 

 

Vrijdagavond kwam er goed nieuws voor Goffin. De Kroaat Marin Cilic, die een wildcard had gekregen, zegt af voor Roland Garros door een knieoperatie. 

 

Zo schuift reserve David Goffin een plekje op en mag hij deelnemen aan het grandslamtoernooi in Parijs. Dit seizoen kwam hij nog in geen enkel toernooi verder dan de achtste finales. 

 

Bij de vrouwen zijn Elise Mertens, Greet Minnen, Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck zeker van een plekje op Roland Garros. 

 

Zizou Bergs (ATP-108) staat in de huidige ranking hoger dan Goffin, maar hij zal zich moeten plaatsen via de kwalificaties.