• home
 • video
 • pas verschenen

  Toptalent Bernal: "Als ik naar Tour ga, rijd ik me leeg voor Froome"

  Bernal won dit seizoen al 6 keer.

  Egan Bernal won dit seizoen al 6 keer.

  Stuurt Team Sky straks klimsensatie Egan Bernal naar de Tour? "Veel fans zijn bang dat ik me zal opbranden, maar ik weet waarmee ik bezig ben", zegt de jonge klimmer aan de Colombiaanse krant El Espectador.

  Bernal: "Fans willen niet dat ik me al opbrand"

  Winst in de Tour of California, 2e in de Ronde van Romandië, 6e in de Tour Down Under. De Colombiaan Egan Bernal telt nog maar 21 lentes, maar is dit seizoen een van de succesvolste klimgeiten.

   

  "We hadden nooit durven te denken dat de resultaten al zo snel zouden komen", zegt Bernal, die sinds dit jaar voor Team Sky uitkomt. "Of ik de Tour rijd? Dat is nog niet zeker, maar ik zit wel in de preselectie."

   

  In de wielerwereld klonk al kritiek op de mogelijke deelname van Bernal (21) aan de Tour. "En ik begrijp de kritiek. De mensen zeggen dat ik nog te jong ben en dat ik stap voor stap moet groeien. Ze willen niet dat ik me zal opbranden."

   

  "Maar alles hangt af van de trainingen. Ik probeer niet meer uren te trainen dan andere profs van 21. En mijn kracht en kadans op training stemmen ook overeen met die van een 21-jarige. Ik ga dus nog niet te diep."

  "Speciaal als ik Froome aan Tour-zege kan helpen"

  Als Bernal de Tour-selectie van Sky haalt, wat wordt dan zijn rol? "Team Sky zal zeker niet zeggen dat ik de Tour moet winnen", vertelt Bernal. "Dat is net het mooie aan de ploeg, ze leggen me amper druk op. In de Tour zou dat hetzelfde zijn."

   

  "Als ik naar de Tour ga, zal ik strijden voor het doel van de ploeg: Chris Froome aan zijn 5e Tour-zege helpen. Ik zou me volledig leegrijden voor hem. Het zou speciaal zijn als ik achteraf kan zeggen dat ik Froome aan een Tour-zege heb kunnen helpen."