• home
 • video
 • pas verschenen

  Halep: "Zege tegen Mertens was niet zo makkelijk als het leek"

  Elise Mertens.

  "Het is nooit makkelijk om tegen Mertens te spelen."

  Simona Halep won maandag met overtuigende cijfers van Elise Mertens op Roland Garros. Maar de Roemeense strooide achteraf wel met lof voor onze landgenote: "Mertens is een taaie speelster."

  Na 59 minuten moest Elise Mertens het hoofd buigen voor Simona Halep in de 1/8e finale in Parijs. Ze verloor met 6-2 en 6-1. "Ik ben tevreden. Het was een uitstekende match voor mij", reageerde Halep achteraf.

   

  "Maar het is nooit makkelijk om tegen Mertens te spelen. In Madrid heb ik gemerkt dat ze heel aggressief was. Ze wil snel spelen en ik heb geprobeerd hetzelfde te doen tegen haar. Op de beslissende momenten was ik dominanter. De eerste vier spelletjes waren heel belangrijk."

   

  "Daarna ontspande ik meer en kon ik mijn niveau optrekken. Maar het was niet zo makkelijk als de score doet uitschijnen. Elk spelletje was gecontesteerd. Mertens is een taaie speelster."

   

  Halep geldt ondertussen als een van de grote favorietes voor de eindzege. "Dat doet me plezier, maar de weg is nog lang. Ik denk dat ik een grandslamtoernooi kan winnen, maar ik weet niet of het dit jaar zal gebeuren." 

  Ontmoeting met een andere Belgische: