• home
 • video
 • pas verschenen

  Handbalclub Bocholt pakt 3e Belgische titel op een rij

  Achilles Bocholt heeft zijn 3e Belgische titel op een rij veroverd. In het 3e en beslissende finaleduel tegen Initia hasselt leek het op het eind nog even spannend te worden, maar met 32-28 won Bocholt uiteindelijk toch ruim en verdiend.

  Bocholt is voor de 3e opeenvolgende keer landskampioen in het handbal

  Nadat Bocholt in maart voor de 3e keer de BeNe-league op zak stak, verlegde de Limburgers hun focus volledig naar het Belgisch kampioenschap, dat ook met een final-4 beslist zou worden.

   

  Bocholt en Hasselt wonnen hun halve finale en zouden zo onder elkaar uitmaken wie de beste Belgische handbalclub van het seizoen was. Nadat beide teams hun thuiswedstrijd konden winnen, moest een "belle" voor de beslissing zorgen.

   

  In een uitverkocht Damburg, de thuishaven van Bocholt, zagen de massaal opgedaagde supporters een aarzelend wedstrijdbegin. Na 6 minuten waren de doelmannen de grootste uitblinkers, het stond nog 2-2.

   

  Op het kwartier slaagde de thuisploeg er dan toch in een klein kloofje te slaan, Belgisch international Serge Spooren zette de 11-8 op het bord. Bocholt diepte die voorsprong nog wat uit en mocht met een geruststellende voorsprong gaan rusten: 17-12.

  Zinderende tweede helft brengt verdiende winnaar

  Na enkele minuten in de 2e helft leek de strijd al gestreden, want Bocholt liep nog wat verder uit tot 21-14. Hing Hasselt daardoor in de touwen? Nee, want Initia vocht terug tot 22-19 en zelfs 26-24.  In een zinderend slot nam Bocholt toch weer wat afstand, nu definitief zo bleek. 

   

  Bocholt won de partij uiteindelijk met 32-28 en is zo voor het derde jaar op rij landskampioen. Enkel de beker van België moesten de Limburgers dit jaar aan zich laten voorbijgaan, want die sleepte tegenstander Initia Hasselt in de wacht.