• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens na dubbel tegen zussen Williams: "Serena snel weer op topniveau"

  Vóór Kirsten Flipkens zich op het grasseizoen kon gooien, mocht ze eerst nog dubbelen op Roland Garros tegen Venus en Serena Williams. Een indrukwekkende ervaring. "Als die 2 zouden wegvallen, zou dat niet goed zijn voor het vrouwentennis."

  Het was niet de eerste keer dat Kirsten Flipkens tegenover de zussen Williams stond, ook niet in het dubbelspel. Maar Venus en Serena maken nog altijd evenveel indruk op haar, ook met hun persoonlijkheid.

   

  "Het is een heel mooie ervaring en zelfs een eer om tegen 2 zulke kampioenen te mogen spelen", zegt Flipkens, die zelf gekoppeld werd aan Sara Errani. "Het kwam uiteindelijk op details aan, want in de eerste set hadden we zeker kansen."

   

  "Ik vond Venus sterker dan Serena, maar je merkt wel dat ze allebei op de belangrijke momenten nóg agressiever kunnen spelen, nóg harder kunnen serveren. Serena speelt het dubbelspel vooral om matchritme op te doen, maar ik denk dat ze snel weer op topniveau zal zijn."

   

  "Roland Garros winnen, daar zou ik mijn geld wel niet op zetten. Dan moet ze 7 keer op een rij winnen en dat is fysiek heel zwaar. Maar in Wimbledon zie ik ze de beker wel weer in de lucht steken."

  "Soms vragen we ons af: waarom doen ze het nog?"

  Serena Williams probeert op haar 36e na haar zwangerschap weer haar oude niveau te halen, Venus Williams wordt over enkele dagen zelfs al 38 jaar. "Onder mekaar vragen we ons soms af: waarom spelen die zussen eigenlijk nog? Waar doen ze het voor? Maar dan zie je de verbetenheid die Serena heeft om die records te breken en je merkt de goesting waarmee Venus op de baan staat, als een 20-jarige. Je kunt ze moeilijk ongelijk geven."

   

  "Als die 2 zouden wegvallen, zou dat ook nefast zijn voor het vrouwentennis. Meisjes als Halep of Svitolina, die trekken ook niet de grote massa naar het tennis."