• home
 • video
 • pas verschenen

  Everton strikt Portugese coach "met Premier League-ervaring"

  Marco Silva

  Marco Silva is de nieuwe coach van Everton.

  Marco Silva (40) is de nieuwe trainer van Everton. De Engelse club zat zonder trainer, nadat ze twee weken geleden ex-coach Sam Allardyce op straat hadden gezet.

  Everton kondigde vandaag op zijn website de komst aan van hun nieuwe trainer. "Marco is een relatief jonge coach, met Premier League-ervaring bij clubs als Hull City en Watford. Zijn manier van voetballen past binnen de visie van de club."

   

  Silva wacht de lastige taak om opnieuw een subtopper te maken van Everton. Maar ziet de nieuwe uitdaging zitten.

   

  "Ik ben heel blij dat ik hier aan de slag kan", aldus de Portugees. "Ik ben verheugd dat ik deze uitdaging mag aangaan bij een ambitieuze club als Everton. Het zal zowel voor de club zelf als voor mij een beproeving worden."

   

  "Ik ken de rijke geschiedenis van Everton. Als iedereen goed samenwerkt, ben ik er zeker van dat we datgene wat de fans van ons verwachten, kunnen bereiken."

  Ontslagen bij Watford na geflirt met Everton

  De bazen van Watford zullen niet al te verwonderd opkijken bij het horen van het nieuws. Silva werd eind januari nog ontslagen door Watford, wegens "het ongewenst benaderen van Silva door een Premier League-concurrent wat tot een significante verslechtering van de focus en de resultaten leidde".

   

  Later lekte uit dat die 'concurrent' weleens Everton zou kunnen zijn. Dat gerucht werd nooit echt bevestigd, maar er lijkt nu toch enige waarheid in te kunnen zitten.

  Enkele tweets over de overgang: