• home
 • video
 • pas verschenen

  Luikenaar Goffin: "Aanslag was vlak bij het huis van mijn ouders"

  David Goffin stond na zijn overwinning in de 2e ronde van Roland Garros ook even stil bij de aanslag in zijn geboorteplaats Luik. "Maar het leven moet toch gewoon doorgaan."

  David Goffin is een trotse Luikenaar en dus zette hij na de match tegen Moutet niet zijn handtekening, maar wel "Liège" en een hartje op de lens van de camera.

   

  "De aanslag is vlak tegenover het huis van mijn ouders gebeurd", legt Goffin uit. "Het is bevreemdend. Ik hoorde het nieuws op de Franse radio en ben meteen meer nieuws gaan zoeken. De overledenen ken ik wel niet."

   

  "Maar het leven moet toch gewoon doorgaan. Het is niet eenvoudig, maar moet het toch achter je kunnen laten. Dit soort dingen zullen onze levensstijl niet veranderen. Je moet je nu niet plots thuis gaan opsluiten met gesloten ramen en deuren."

  "Mijn favoriete Duivel? Doe mij maar Witsel"

  De - voornamelijk Belgische - journalisten op de persconferentie visten ook naar de gevoelens van David Goffin over de selectie van de Rode Duivels. Had hij Radja Nainggolan wel meegenomen naar Rusland?

   

  "Ik wil daar liever niet op antwoorden. Ik hou uiteraard van hem als speler, maar ik weet er niet genoeg van om er over te oordelen. Martinez zal wel zijn redenen hebben, tactische en ook andere."

   

  En wie is dan wel de favoriete Rode Duivel van Goffin? "Er zijn er heel veel. Maar doen mij dan maar Axel Witsel."