• home
 • video
 • pas verschenen

  Keert Ronaldo zijn kar? "Hartelijk bedankt, fans. Tot volgend jaar!"

  Gisteren zwaaide hij twijfel, nam hij die op de viering in Madrid weg?

  De voorbije 24 uur heeft Cristiano Ronaldo voor heel wat verwarring gezorgd over zijn toekomst bij Real Madrid. De Portugees zei gisteren na de gewonnen Champions League in Kiev niet duidelijk dat hij zeker zou blijven. Vandaag bij de viering in Madrid leek dat wel zo.

  Een pak belangrijke mensen binnen de club kon de insinuerende woorden van Ronaldo na de 3-1-zege tegen Liverpool maar matig appreciëren. "Ik geef over enkele dagen meer informatie over mijn toekomst."

   

  Coach Zinédine Zidane klonk ferm: "Hij blijft." Voorzitter Florentino Perez was licht geïrriteerd op Antena 3 in Spanje: "Ik praat niet over de spelers. De club is belangrijk. Op een dag als vandaag moeten we de Champions League vieren."

   

  Sportkrant Marca hield een enquête bij de fans: van de 25.000 surfers vond 64 procent dat de club geen extra moeite moest doen om de 33-jarige aanvaller te houden. Lees: nog meer te betalen. In 2016 verlengde hij zijn contract tot 2021 voor een vermeend jaarsalaris van 23,6 miljoen euro.

  "Tot volgend jaar"

  Real-aanvoerder Ramos weet dat Ronaldo "zich graag gewild ziet": "Hij zal geen betere plek vinden. Hij is onze crack. Iedereen is vrij te kiezen wat hij wil, maar ik hoop dat hij nog jaren blijft." Marcelo was ook duidelijk: "Ik wil dat hij blijft."

   

  Vanavond tijdens de parade door Madrid leek CR7 de supporters gerust te stellen. Bij de Cibeles-fontein riep hij hen toe: "Hartelijk bedankt, jongens. Tot volgend jaar!"

   

  De viering kende zijn slot in het Bernabeu-stadion. Daar schreeuwden de fans dat Ronaldo moest blijven. Zijn antwoord op het veld liet dat ook zo verstaan: "Ik ben trots dat ik voor de grootste club ter wereld kan voetballen. Ik voel me hier heel goed. Met deze spelers is het onmogelijk om niet te winnen."

  Beelden van de viering: