• home
 • video
 • pas verschenen

  Dewulf wint als eerste Belg in 20 jaar Parijs-Roubaix voor beloften

  Stan Dewulf vloerde Julius van den Berg in de sprint.

  Stan Dewulf, een talent van Lotto-Soudal U23, heeft Parijs-Roubaix bij de beloften op zijn naam geschreven. Jasper Philipsen was de pechvogel van de dag. Hij reed 2 keer lek in de finale. Dewulf is de eerste Belg sinds Marc Chanoine in 1997 die in deze jeugdcategorie de Helleklassieker kan winnen.

  Met Nils Eekhoff (winnaar vorig jaar), Tom Pidcock (winnaar vorig jaar bij de junioren) en Jasper Philipsen stond er veel mooi volk aan de start van deze belofte-editie van Parijs-Roubaix.

   

  Philipsen, die onlangs nog ten val kwam in de Ronde van Californië, maakte een beresterke indruk, maar hij reed in de finale 2 keer op een rij lek. Uiteindelijk haalde hij toch nog de top 5.

   

  Stan Dewulf, een goudhaantje van de Lotto-ploeg, moest afrekenen met 2 Nederlandse renners van de SEG Racing Academy. Hij speelde het zo dat hij enkel met Julius van den Berg naar de mythische piste kon trekken. Daar versloeg hij zijn kompaan in de sprint.

   

  Dewulf zet zich zo, als eerste Belg sinds 1997, op een erelijst die met onder meer Thor Hushovd, Fons Dewolf en Bob Jungels heel wat mooie namen telt.

  Uitslag Parijs-Roubaix voor beloften

  1. Stan Dewulf
  2. Julius van den Berg (Ned)
  3. Thymen Arensman (Ned)
  4. Jasper Philipsen
  5. Callum Scotson (Aus)
  6. Brent Van Moer
  7. Jonathan Brown (VS)
  8. Nicolas Prodhomme (Fra)
  9. Lionel Taminiaux
  10. Antoine Raugel (Fra)