• home
 • video
 • pas verschenen

  Australiër Kyrgios (ATP-23) geeft forfait voor Roland Garros

  Kyrgios wil volledig fit zijn voor aanvang van het grasseizoen.

  Nick Kyrgios (ATP-23) heeft verstek laten gaan voor Roland Garros, het 2e grandslamtornooi van het jaar. De Australiër sukkelde al sinds februari met een elleboogblessure en is niet op tijd fit geraakt: "Wil met oog op grasseizoen geen risico nemen"

  Het forfait van Kyrgios komt niet onverwachts. Al sinds de Davis Cup-ontmoeting met Duitsland kampt de Australiër met een elleboogblessure. Kyrgios liet ook de voorbereidingstornooien op Roland Garros, Madrid en Estoril, al aan zich voorbijgaan.

   

  Kyrgios ga op Twitter tekst en uitleg. "Ik heb er alles voor gedaan fit te zijn, maar de tijd was te kort. Ik voel me niet klaar voor wedstrijden van 5 sets, het risico op een terugslag is ook te groot. Met het oog op het grasseizoen wil ik dergelijk risico niet nemen."

   

  De Australiër had het in Parijs normaal moeten opnemen tegen landgenoot en kwalificatiespeler Bernard Tomic, maar die krijgt nu dus een kwalificatiespeler tegenover zich. Opvallend: door het forfait van Kyrgios wordt nu al de 8e "lucky loser" opgevist vanuit de kwalificaties. Onder meer Ruben Bemelmans kon zo toch nog doorstoten naar de hoofdtabel in Parijs.

  Op Twitter gaf Kyrgios tekst en uitleg bij zijn forfait