• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans als "lucky loser" opgevist voor hoofdtabel Roland Garros

  Bemelmans verloor gisteren, maar mag toch nog naar de volgende ronde.

  Ruben Bemelmans (ATP-111) mag zich dan toch nog opmaken voor de hoofdtabel van Roland Garros, het 2e grandslamtornooi van het seizoen. De Belg profiteert van het forfait van een andere speler en wordt zo alsnog opgevist als "lucky loser".

  Ruben Bemelmans sneuvelde gisteren in de 3e en laatste kwalificatieronde. Op het Parijse gravel ging Bemelmans met 6-2, 2-6 en 7-5 onderuit tegen Thomaz Belucci, de nummer 269 op de wereldranglijst.

  De tennisbelg had zijn koffers waarschijnlijk al gemaakt, maar kreeg vandaag toch nog heuglijk nieuws te horen. Door het forfait van een andere speler mag Bemelmans voor de 2e keer, na 2015, pronken op de hoofdtabel van Roland Garros. Bemelmans vervoegt zo David Goffin (ATP-9), die het in zijn eerste ronde opneemt tegen de Nederlander Robin Haase (ATP-44).

  Zelf neemt Bemelmans het op tegen de Indiër Yuki Bhambri (ATP-94). De twee stonden nog maar 1 keer tegenover elkaar. In 2015 won Bhambri voor eigen publiek in New Delphi.

  De uitschakeling van Bemelmans in beeld