• home
 • video
 • pas verschenen

  Zweden volgt zichzelf op na thriller op WK ijshockey

  Zweden had strafschoppen nodig om Zwitserland klein te krijgen.

  Zwitserland heeft net niet kunnen stunten op het WK ijshockey. In de finale tegen titelverdediger Zweden plooiden de Zwitsers pas in de strafschoppen.

  Zweden wissen 2 keer achterstand uit

  Zweden trok met 10 wereldtitels naar de finale, Zwitserland veroverde nooit goud op het WK ijshockey. In Denemarken haalden de Zwitsers al snel hun pen tevoorschijn om geschiedenis te schrijven.

  Niederreiter zette Zwitserland in de 1e periode op voorsprong. Maar lang duurde de euforie niet, want Nyquist bracht Zweden al 1 minuut later langszij.

  In de 2e periode begonnen de Zwitsers het scherpst: Meier liet met 2-1 zijn landgenoten weer dromen. Deze keer wiste Zibanejad de achterstand weg voor de Zweden.

  Zwitsers missen 4 keer op rij in strafschoppenserie

  Daarna vielen geen goals meer te bespeuren. Strafschoppen moesten beslissen over de wereldtitel. Zwitserland opende succesvol, de Zweden misten hun eerste twee penalty's.

  Maar 4 missers op een rij nekten Zwitserland. Zweden trok zo de strafschoppenreeks naar zich toe met 2-1. De 11e wereldtitel voor de Scandinaviërs.

  In de strijd om het brons klopten de Verenigde Staten de buren uit Canada met 4-1. Voor het eerst in 3 jaar geen medaille voor Canada, dat in 2015 en 2016 nog de wereldtitel veroverde.