• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-droom van Morioka en Kubo ligt wellicht aan diggelen

  Waarschijnlijk zal Morioka het WK uit zijn hoofd moeten zetten.

  De Japanse bondscoach Akira Nishino heeft een voorselectie van 27 spelers bekendgemaakt voor een oefeninterland tegen Ghana op 30 mei. In die lijst is er geen plaats voor Ryota Morioka (Anderlecht) en Yuya Kubo (AA Gent) en dus moeten die twee vermoedelijk een kruis maken over het WK in Rusland.

  Voor voormalig Lierse- en Standard-doelman Eiji Kawashima is het zijn derde Wereldbeker. Belangrijke spelers zoals Makoto Hasebe, Shinji Kagawa, Keisuke Honda en Shinji Okazaki zijn er ook bij. Nog tot 4 juni heeft bondscoach Nishino om zijn definitieve selectie van 23 spelers door te geven aan de FIFA.

   

  Op het WK speelt Japan in groep H tegen Colombia, Polen en Senegal. Een 1/8e finale tegen de Rode Duivels behoort tot de mogelijkheden.

  De voorselectie van Japan

  Doelmannen: Eiji Kawashima (Metz), Masaaki Higashiguchi (Gamba Osaka), Kosuke Nakamura (Kashiwa)

  Verdedigers: Yuto Nagatomo (Galatasaray), Gotoku Sakai (Hamburg), Tomoaki Makino (Urawa), Gen Shoji (Urawa), Wataru Endo (Urawa), Maya Yoshida (Southampton), Hiroki Sakai (Marseille), Naomichi Ueda (Kashima)

  Middenvelders: Makoto Hasebe (Frankfurt), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund), Gaku Shibasaki (Getafe), Toshihiro Aoyama (Hiroshima), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Ryota Oshima (Kawasaki), Keisuke Honda (Pacheco), Genki Haraguchi (Düsseldorf), Yuto Misao (Kashima), Takashi Inui (Eibar), Takashi Usami (Düsseldorf), Yosuke Ideguchi (Cultural Leonesa)

  Aanvallers: Shinji Okazaki (Leicester City), Yuya Osako (Werder Bremen), Yoshinori Muto (Mainz), Takuma Asano (Stuttgart)