• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe opdoffer voor geblesseerde Payet, hij moet kruis maken over het WK

  Payet moest geblesseerd afdruipen in de finale van de Europa League.

  Dimitri Payet zal er volgende maand niet bij zijn op het WK in Rusland. Hij raakt niet tijdig fit en is niet opgenomen in de Franse WK-selectie. De Marseille-ster viel woensdagavond geblesseerd uit in de verloren finale van de Europa League tegen Atletico Madrid.

  Payet moest tijdens de finale al na een halfuur gewisseld worden met een dijbeenblessure. Hij verliet in tranen het veld en werd getroost door z'n landgenoot Antoine Griezmann. Die laatste trof twee keer raak in de finale voor Atletico Madrid en staat straks wel op het WK, Payet dus niet.

  "Hij was een serieuze kandidaat om de selectie van 23 te halen, maar normaal heb je drie weken nodig om te herstellen van dit soort blessure", zegt Frans bondscoach Didier Deschamps. "Bovendien is er een risico dat hij hervalt en ik moet mijn definitieve selectie op 4 juni indienen bij de FIFA."

  Wie ook ontbreekt in de Franse selectie is Real Madrid-spits Karim Benzema. Hij wordt al sinds 2015 niet meer opgeroepen na de afpersingszaak van Mathieu Valbuena. Ook Alexandre Lacazette is er niet bij. De Arsenal-spits staat met nog 10 andere namen op de reservelijst.

  Deschamps rekent vooraan naast Griezmann wel op Chelsea-spits Olivier Giroud en PSG-aanvaller Kylian Mbappé. Ook sterspeler Paul Pogba (Manchester United) mag mee afreizen naar Rusland. Ousmane Dembele (Barcelona) kreeg dan weer de voorkeur op Anthony Martial (Manchester United). 

  "De spelers hebben mij beloond voor het vertrouwen dat ik hen gegeven heb en ik plaats de groep boven alles. Sommigen zullen spelen, anderen niet. Het belangrijkste is de sfeer in de groep", zegt Deschamps.

  Payet moet in tranen afdruipen tijdens EL-finale

  De Franse WK-selectie

  Indrukwekkende Franse reservelijst

  Glorie in 1998, pijnlijk verlies twee jaar geleden

  Frankrijk werd nog maar één keer wereldkampioen. In 1998 versloeg het in eigen land Brazilië in de finale. Twee jaar geleden kwam het ook al in eigen land dicht bij een derde Europese titel (na 1984 en 2000). In de finale verloor het van Portugal door een doelpunt van Eder in de verleningen.

  Op het WK in Rusland neemt Frankrijk het in Groep C op tegen Australië (16 juni), Peru (21 juni) en Denemarken (26 juni). De Fransen beginnen op 23 mei aan hun trainingsstage. Raphaël Varane zal er dan nog niet bij zijn, hij speelt op 26 mei met Real Madrid nog de finale van de Champions League tegen Liverpool.

  WK-selectie Frankrijk (bondscoach Didier Deschamps)

  Doelmannen: Hugo Lloris (Tottenham-Eng), Steve Mandanda (Marseille-Fra), Alphonse Areola (Paris SG-Fra)

  Verdedigers: Lucas Hernandez (Atletico Madrid-Spa), Presnel Kimpembe (Paris SG-Fra), Benjamin Mendy (Manchester City-Eng),Benjamin Pavard (Stuttgart-Dui), Adil Rami (Marseille-Fra), Djibril Sidibé (Monaco-Fra), Samuel Umtiti (FC Barcelona-Spa), Raphaël Varane (Real Madrid-Spa)

  Middenvelders:  N'Golo Kanté (Chelsea-Eng), Blaise Matuidi (Juventus-Ita), Steven N'Zonzi (Sevilla-Spa), Paul Pogba (Manchester United-Eng), Corentin Tolisso (Bayern München-Dui)

  Aanvallers: Ousmane Dembélé (FC Barcelona-Spa), Nabil Fekir (Lyon-Fra), Olivier Giroud (Chelsea-Eng), Antoine Griezmann (Atletico Madrid-Spa), Thomas Lemar (Monaco-Fra), Kylian Mbappé (Paris SG-Fra), Florian Thauvin (Marseille-Fra)