• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Van Walle verlaat Aalst na lucratief aanbod uit Turkije

  Gert Van Walle maakt gebruik van een opstapclausule in zijn contract.

  Lindemans Aalst moet het volgend seizoen zonder Gert Van Walle (30) stellen. De Red Dragon maakt gebruik van een opstapclausule in zijn contract. Hij trekt naar een Turkse club, waardoor Aalst op zoek moet gaan naar een nieuwe hoofdaanvaller.

  Van Walle was eerder al in Italië, Frankrijk en Polen aan de slag. Nu gaat hij zijn geluk beproeven in Turkije. Op de website van de club licht de volleyballer zijn keuze toe. "Dit was een zware beslissing, want mijn gezin en ik voelden ons onmiddellijk thuis en werden met open armen ontvangen in deze warme familieclub."

  Het afgelopen seizoen liep niet van een leien dakje bij Aalst. "Ik denk dat we kunnen terugkijken op een ietwat moeilijker seizoen met ups en downs. Het vertrek van Frank Depestele en blessureleed hebben het er niet gemakkelijker op gemaakt", verklaart Van Walle.

  Toch heeft Van Walle ook mooie tijden in Aalst beleefd. "We hebben ook laten zien dat Aalst een ploeg is die zeker de top in het Belgische volleybal mag ambiëren. De League Trophy-finale tegen landskampioen Maaseik en de kwartfinale van de CEV tegen het sterke Ziraat Ankara waren zeker mooie resultaten."

  CEO Pascal Debels: "Wij gaan Gert niet tegenhouden"

  In Turkije kan Van Walle zich financieel verbeteren. "Gert heeft een lucratief voorstel ontvangen vanuit Turkije en dan gaan wij deze speler niet tegenhouden", vertelt CEO Pascal Debels. "Het gaat om zijn broodwinning en als spelers elders een veelvoud kunnen verdienen, dan kunnen wij daar weinig tegenin brengen. We moeten dit fenomeen leren aanvaarden, al is dit dikwijls frustrerend."