• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie wint strijd om "Lierse": Lyra of Oosterzonen? "Sleutel ligt bij stadion"

  De thuiskleuren (l) en uitkleuren (r) van het toekomstige Lyra-Lierse.

  De mensen van Lyra sloten gisteren een akkoord met supportersfederatie Lierse voor Altijd om de handen in elkaar te slaan. Maar het oude Lierse-bestuur voelt meer voor een fusie met Oosterzonen.

  Vandaag gaf Lyra-voorzitter Yves Deville meer uitleg over de samenwerking tussen zijn club en de overblijfselen van Lierse. "We gaan ervan uit dat we op 1 juni met ons project kunnen starten", zegt Deville.

  "Wij reiken de hand naar de Lierse-fans die nu wat verloren lopen. Het is een gebaar van edelmoedigheid, want zo zitten wij in elkaar. Wij zijn een familiale club. Eerder hebben we ook al de jeugd van Lierse verwelkomd."

  "Dit kan een uniek project worden in België. We willen dan ook een voorbeeld zijn voor andere clubs. Maar om het project te laten slagen moeten de supporters van Lyra hier zich ook achterscharen."

  De thuismatchen zouden in geel-zwart (Lierse) gespeeld worden, de uitmatchen in rood-wit (Lyra). "We zullen spelen als stamnummer 52, maar misschien komt ook nummer 30 in ons patrimonium als dat stamnummer weer vrijkomt."

  "Voor 1 juni willen we duidelijkheid hebben"

  Intussen onderhandelt het oude bestuur van Lierse nog met Oosterzonen voor een fusie. Die gesprekken zetten de samenwerking Lyra-Lierse op losse schroeven.

  "Als het andere project sterker zal blijken, dan zullen we elk weer onze eigen weg bewandelen", zegt Deville.

  Belangrijk zal zijn, wat er met het stadion van Lierse zal gebeuren. "Volgens mijn informatie is dat nog altijd in handen van Wadi Degla, maar die hebben de sleutels doorgegeven aan de mandatarissen van Lierse. Zij zullen beslissen."

  "De toekomst van het stadion wordt een belangrijke factor of het Oosterzonen of wij zal worden", beseft de Lyra-voorzitter. "Voor 1 juni willen we duidelijkheid hebben."

  "Sowieso blijven we een ambitieuze club, met of zonder Lierse voor Altijd. Maar we zullen niet hoger springer dan we kunnen. We zullen onze financiën nauwlettend in de gaten houden."