• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjachtjor Donjetsk pakt na de beker ook de titel in Oekraïne

  Ook vorig jaar veroverde de Oekraïense topclub de dubbel.

  Sjachtjor Donjetsk heeft zich op de voorlaatste speeldag in Oekraïne verzekerd van de titel: 1-0 tegen Veres Rivne. De kloof met achtervolger Dinamo Kiev is 5 punten. Vorige week woensdag klopte Sjachtjor Dinamo ook al in de bekerfinale.

  Marlos zette al na 5 minuten Donjetsk op weg naar zijn 11e titel met de enige goal van de match. Het is een topweek voor de oranjehemden geworden, want vorige woensdag moest concurrent Dinamo Kiev er met 2-0 ook aan geloven in de bekerfinale. Het was de 12e beker in de geschiedenis van Donjetsk.

  Donjetsk, dat ook vorig jaar de Oekraïense dubbel op zak stak, mag volgend seizoen andermaal naar de groepsfase van de Champions League.

  Foto's van de titelviering: