• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Er wacht ons veel werk in Barcelona"

  Stoffel Vandoorne sprokkelde punten in Bakoe.

  McLaren hoopt in de Grote Prijs Formule 1 van Spanje in Barcelona een stap vooruit te zetten dankzij enkele nieuwe onderdelen. "Ik heb na de GP van Bakoe heel veel in de simulator gezeten", zegt Vandoorne. "Die info moet ik snel vertalen naar het circuit."

  "Zoals de meeste teams hebben we nieuwe onderdelen voor onze auto", zegt team manager Eric Boullier. "Die moeten we testen en dan beslissen welke onderdelen we blijven gebruiken. Dit maakt deel uit van ons plan om op lange termijn de auto te ontwikkelen."

  Stoffel Vandoorne weet wat hem te doen staat. "Ik heb na de GP van Bakoe heel veel in de simulator gezeten, het zal er dus bij de eerste oefenritten op vrijdag op aankomen om die informatie zo snel mogelijk te vertalen naar het circuit."

  "We moeten die nieuwe onderdelen zo snel mogelijk evalueren. Er wacht ons veel werk op vrijdag en dan moeten we onze strategie voor de race optimaliseren om punten te kunnen pakken", zegt onze landgenoot.

  Alonso moest enkele handtekeningen uitdelen in eigen land

  Vandoorne en Alonso gooien met pijltjes