• home
 • video
 • pas verschenen

  De Cauwer: "Froome draagt heisa rond salbutamol mentaal mee in Giro"

  Chris Froome verloor gisteren opnieuw tijd.

  Na 4 Giro-ritten moet Chris Froome al 54 seconden goedmaken op concurrent Tom Dumoulin. "Froome lijdt onder de heisa rond salbutamol en puffers", zegt José De Cauwer. "Maar als hij vandaag of morgen een goede uitslag rijdt, kan dat weggaan."

  De Cauwer: "Sky zegt dat heisa Froome niets uitmaakt"

  Een vlekkeloze Giro is het voorlopig nog niet voor Chris Froome (Team Sky). De Brit maakte een tuimelperte voor de openingstijdrit, waarin hij 37 seconden aangesmeerd kreeg van Tom Dumoulin.

  Gisteren verloor Froome opnieuw 17 seconden op de Nederlander. "De finale was natuurlijk wel hectisch", zegt José De Cauwer. "Niet iedereen zat op de juiste plaats. Dumoulin moest ook in de remmen gaan op 600 meter van de streep."

  "Bij Team Sky zeggen ze dat alle heisa rond de salbutamol-zaak Froome niets uitmaakt. Maar dat maakt hem wel iets uit."

  "Wat als de resultaten uitblijven?"

  "Froome beschouwde zichzelf als de witte ridder in het peloton. Dan is die salbutamol-zaak heel vervelend. Misschien rijdt hij daardoor ook iets minder agressief en assertief in het peloton."

  "Mentaal speelt die zaak zeker mee. Voordat Froome op de fiets stapte in de tijdrit, kreeg hij 10 vragen over de salbutamol-zaak. En toen hij van de fiets stapte, kreeg hij daar weer vragen over. Dat wist Froome ook tijdens de tijdrit, dan is het niet gemakkelijk om de focus te behouden."

  "Froome lijdt onder al die heisa. Als hij vandaag of morgen een heropleving heeft, dan kan dat weggaan. Maar als de resultaten uitblijven..."

  "Poels toonde in grote rondes dat hij ook ambitie heeft"

  Stel dat Froome niet in zijn ritme komt, heeft Team Sky met Poels een wisselkopman in de wachtkamer staan. "Poels (6e in de Vuelta) toonde in de voorbije grote rondes dat hij zelf ook ambitie heeft", zegt De Cauwer.

  "Bij Team Sky zullen ze misschien op twee paarden wedden. Maar als Sky zegt dat de ploeg alles op Froome zet, dan zal dat wel zo zijn."