• home
 • video
 • pas verschenen

  Lichaam motorcrosslegende Eric Geboers gevonden in waterplas in Mol

  Eric Geboers was de 1e ter wereld die in de 3 klassen het WK won.

  0 / 0

  Eric Geboers was de 1e ter wereld die in de 3 klassen het WK won.

  Voormalig wereldkampioen motorcross Eric Geboers (55) is om het leven gekomen. Hij sprong zondag in Mol uit een plezierboot en kwam niet meer boven. Zijn lichaam is gevonden op 16 meter diepte.

  Geboers wilde een hondje redden

  Het lichaam van Eric Geboers is vandaag gevonden op de waterplas Miramar in Mol. Daar was hij gisteren met zijn vrouw en een aantal vrienden gaan varen. Toen een puppy van een week oud overboord sloeg, sprong de motorcrosskampioen in het koude water om het dier te redden.

  Geboers kwam niet meer boven. De hulpdiensten konden hem vanmiddag pas vinden op 16 meter diepte. Zijn lichaam is ondertussen geborgen. Er kwam een wetsdokter ter plaatse. Morgen vindt er een autopsie plaats.

  Eric Geboers, vijfvoudige wereldkampioen die stopt op zijn 28e

  Eric "The Kid" Geboers is een van de grootste namen in de Belgische motorcrossgeschiedenis. Hij is 5 keer wereldkampioen en was de eerste coureur ter wereld die het WK won in de 3 klassen: 125, 250 en 500 cc.

  Dat kunststukje in 1988 leverde hem de titel "Sportman van het Jaar" op. Hij kreeg er ook de Nationale Trofee voor Sportverdienste voor. Op 5 augustus 1990 won hij het WK met zijn allereerste triomf op de Citadel in Namen en stopte hij - op zijn 28e verjaardag - met crossen.

  Eric Geboers komt uit een echte motorcrossfamilie. Zijn oom was een actieve crosser, zijn oudere broer Sylvain won 14 GP's.  

  Na zijn carrière richtte Eric Geboers een helikopterbedrijf op. Hij bleef actief in de motorcross, onder meer als teammanager bij het Suzuki-team van zijn broer Sylvain en organisator van GP's. Hij leverde ook inspanningen om het motorcrossbeleid in België uit het slop te halen.

  Eric Geboers met de koning op de GP van Lommel in 2012:

  Eric Geboers ijvert voor het Belgische motorcross in 2009:

  Eric Geboers na het WK 1985:

  Eric Geboers (1962 - 2018)

  • 2x wereldkampioen 125 cc: 1982 en 1983 (Suzuki)
  • 1x wereldkampioen 250 cc: 1987 (Honda)
  • 2x wereldkampioen 500cc: 1988 en 1990 (Honda)
  • Sportman van het Jaar: 1988
  • Nationale Trofee voor Sportverdienste: 1988

  Eric Geboers won 39 Grote Prijzen in zijn carrière.