• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet schrijft met putsch Ronde van Yorkshire op zijn naam

  Het is de 2e zege voor Greg Van Avermaet dit seizoen.

  0 / 0
  Greg Van Avermaet (BMC) heeft zijn ontgoochelende voorjaar kunnen doorspoelen met de eindwinst in de Ronde van Yorkshire. In de slotrit reed hij Magnus Cort Nielsen nog uit de leiderstrui. Serge Pauwels, vorig jaar eindwinnaar, eindigt op de 3e plaats.

  2e in de sprint

  Omdat eenzame vluchter Stéphane Rossetto (Cofidis) geen rol speelde in het klassement kreeg hij een vrijgeleide naar de zege én de bergtrui.

  BMC zorgde ervoor dat het peloton bij elk heuveltje kleiner en kleiner werd. Onderweg sprokkelde Greg Van Avermaet ook nog eens 2 bonificatieseconden.

  Op de laatste klim werd het leider Magnus Cort Nielsen te machtig. Hij moest definitief afhaken en zag de eindzege door zijn handen glippen. Van Avermaet zette met een 2e plaats in de sprint de kroon op het werk.

  Na een ritzege in de Ronde van Oman is het nog maar de 2e (individuele) zege voor Van Avermaet dit seizoen. In het voorjaar holde hij vaker dan gewenst achter de feiten aan.

  "Bedankt Andy Rihs"

  Na afloop droeg Greg Van Avermaet (BMC) de zege op aan de overleden teameigenaar Andy Rihs. "Morgen wordt hij begraven, deze zege is voor hem", sprak Van Avermaet.

  "Het is onze eerste zege sinds zijn dood, ik denk dat we met z'n allen een koers voor hem wilden winnen. Bedankt Andy. En bedankt aan de ploeg. Het werk van de ploegmaats vandaag was ongelooflijk. Het is heel leuk dat ik het dan ook kan afmaken."

  "De sfeer hier in Yorkshire was ongelooflijk. Er zijn niet veel koersen met zoveel publiek. Dit jaar nog meer dan de vorige editie, denk ik."

  "Het is altijd leuk een rittenkoers te winnen, want zo makkelijk is dat niet voor mij. Ook al is dit een parcours dat me heel goed ligt, dankzij de stekelige hellingen. Het was vandaag een hele zware rit, met meer dan 2.000 hoogtemeters."

  Uitslag slotrit

  1. Stéphane Rossetto (Fra) - 190 km in 4u53'22"
  2. Greg Van Avermaet op 34"
  3. Ian Bibby (GBr) - zelfde tijd
  4. Eddie Dunbar (Ier)
  5. Eduard Prades (Spa)
  6. Anthony Perez (Fra)
  7. Jonathan Hivert (Fra)
  8. Serge Pauwels
  9. Robert Kiserlovski (Kro)
  10. Michael Storer (Aus)
  32. Magnus Cort Nielsen (Den) - 2'11"

  Eindstand

  1. Greg Van Avermaet - 16u38'00"
  2. Eduard Prades (Spa) op 9"
  3. Serge Pauwels - 14"
  4. Robert Kiserlovski (Kro) - 19"
  5. Michael Storer (Aus) - 19"
  6. Ian Bibby (GBr) - 23"
  7. Anthony Perez (Fra) - 25"
  8. Eddie Dunbar (Ier) - 27"
  9. Patrick Bevin (NZe) - 37"
  10. Jonathan Hivert (Fra) - 39"