• home
 • video
 • pas verschenen

  Vande Broek: "Voorbije jaren evenaren wordt moeilijk"

  Enkele gevestigde waarden namen afscheid.

  0 / 0

  Enkele gevestigde waarden namen afscheid.

  De Yellow Tigers beginnen aan een nieuw tijdperk na het afscheid van enkele gevestigde waarden. Toch is bondscoach Gert Vande Broek optimistisch over de toekomst. "Geef ons wat tijd en dan zullen we opnieuw mooie resultaten kunnen neerzetten", klinkt het.

  "Voorbije jaren evenaren wordt moeilijk"

  "Elke campagne is een nieuwe start, al is het deze keer toch bijzonder omdat we afscheid genomen hebben van een aantal speelsters. Toch waren 14 van de 21 speelsters er vorig jaar ook al bij. Ik denk dus niet dat we vanaf nul beginnen", vertelt Gert Vande Broek.

  "Als we eerlijk, moeten we wel durven toe te geven dat de vorige generatie de huidige oversteeg qua intrinsiek talent. Dat was een gouden generatie. Maar ook deze groep ik bereid om keihard te werken en dan kun je ook progressie maken."

  "Het wordt moeilijk om de voorbije 10 jaar te evenaren, maar ik voel wel heel veel grinta en ambitie in de groep. Geef ons even wat tijd en dan zullen we wel opnieuw mooie resultaten kunnen neerzetten. We moeten realistische verwachtingen creëren en stelselmatig verbeteren. Dan zullen de resultaten wel volgen."

  "Top 8 op EK is onze ambitie"

  "Onze grote ambitie moet zijn om in 2022 weer het WK te halen", gaat Vande Broek voort. "Daarvoor is de kwalificatie voor het EK van 2019 een eerste tussenstap. Op dat EK moeten we de top 8 ambiëren."

  "Ik denk dat we in de kwalificaties een haalbare poule hebben, al is het gevaarlijk om de tegenstand te onderschatten. We hebben met de Volley Nations Cup, waar we tegen enkele toplanden spelen, in elk geval een goeie aanloop. We moeten daar een basis kunnen leggen die voldoende is om ons te plaatsen voor het EK."

  Herbots: "Deze generatie kan ook mooie dingen doen"

  De 18-jarige Britt Herbots blikt ook vooruit op de komende campagne. "Het voelt een beetje als een eerste schooldag, want we beginnen met een relatief nieuwe groep. Het wordt even zoeken, maar ik heb er het volste vertrouwen in", zegt de speelster van Mulhouse (Fra).

  "De speelsters die gestopt zijn, hebben grootse dingen neergezet. Het is nu aan ons om te bouwen en te kijken wat wij kunnen presteren. Meteen het niveau halen van de vorige groep zal moeilijk zijn. Maar als we kunnen bouwen en op lange termijn denken, kunnen we ook mooie dingen doen."

  "Deze zomer willen we ons plaatsen voor het EK. Als je onze tegenstanders bekijkt, moet dat lukken, al mogen we ze ook niet onderschatten." België is in een kwalificatiepoule ingedeeld met IJsland, Israël en Slovenië.