• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenhaute dan toch in het voetbal: hij start topsportbedrijf met Bob Claes en Peter Smeets

  Vandenhaute stapt dan toch in de voetbalwereld.

  Let’s Play, zo heet een nieuw bureau dat topsporters gaat begeleiden. De initiatiefnemers zijn Wouter Vandenhaute, Bob Claes en Peter Smeets. Claes en Smeets zullen de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen nemen, Vandenhaute zal een rol op de achtergrond vervullen. Hij blijft voorzitter van de Raad van bestuur van De Vijver Media en de sterke man achter Flanders Classics.

  In eerste instantie gaat Let’s Play zich op voetballers richten, later kunnen daar ook andere topsporters bijkomen. Het bedrijf wil naar eigen zeggen een 360°-begeleiding aanbieden: de zakelijke belangen van de spelers behartigen, maar hen ook begeleiden bij het uitstippelen van hun carrière met aandacht voor alle menselijke aspecten.

  Bob Claes (33) ging in 2011 aan de slag bij Standard, eerst als commercieel directeur, later werd hij in Luik Algemeen Directeur, tot hij in september 2016 de club verliet. Rond de jaarwisseling was Claes nog in beeld bij KV Mechelen om er een leidinggevende functie te bekleden, maar dat ging finaal niet door.

  Peter Smeets (50) werd bekend als begeleider van een paar toptalenten uit de jeugdopleiding van Anderlecht zoals Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Hij was zeven jaar in dienst van Anderlecht en ging nadien samenwerken met spelersmakelaar Christophe Henrotay als individueel begeleider van ook opnieuw Lukaku, Tielemans, Dendoncker, maar ook Vadis Odjidja en nog een heleboel andere jonge voetballers.

  Smeets heeft meteen ook een einde gemaakt aan de samenwerking met Henrotay. Of dat betekent dat voetballers als Tielemans of Dendoncker mee met Smeets overstappen naar het nieuwe bureau zal in de toekomst nog moeten blijken.

  Vandenhaute: "Ik word geen voetbalmakelaar"

  In een reactie zegt Vandenhaute dat hij onder de indruk is geraakt van de passie van Smeets voor spelers en dat hij hem geholpen heeft om zijn droom om een eigen project te beginnen waar te maken. En hij heeft Smeets in contact gebracht met Bob Claes die “ook een voetbaldier is en op jonge leeftijd al aardige dingen heeft laten zien in het voetbal”, aldus nog Vandenhaute.

  “En voor alle duidelijkheid: ik word geen makelaar. Bob en Peter gaan het bedrijf leiden en de voetballers begeleiden, ik help op de achtergrond waar nodig.”

  De interesse van Vandenhaute om in het voetbal aan de slag te gaan, is niet nieuw. In het najaar was de oprichter van Woestijnvis nog één van de kandidaten om Anderlecht over te nemen. Maar het was Marc Coucke die uiteindelijk de club kon kopen.