• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flame Philtjens ruilt Ajax voor Italiaanse zon bij Fiorentina

  Philtjens trekt deze zomer naar Italië.

  Davina Philtjens verlaat na twee seizoenen Ajax. Ze tekende een contract bij Fiorentina. De Red Flame kondigde het nieuws aan op haar Instagram-pagina. "Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, maar eerst nog prijzen pakken met Ajax."

  De 29-jarige Philtjens maakte in 2016 de overstap van Standard naar Ajax, waar ze nu aan haar tweede seizoen bezig is. Na dit seizoen zoekt ze opnieuw andere oorden op.

  "Met veel trots kondig ik mijn transfer naar ACF Fiorentina aan!", schreef Philtjens. "Maar tegelijk vind ik het jammer dat ik een mooie club als Ajax zal verlaten. Ik wil alle mensen en speelsters van Ajax bedanken die me alle kansen hebben gegeven en me hebben laten groeien naar een hoger niveau. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging maar eerst nog prijzen pakken met Ajax."

  Bij de Red Flames is Philtjens al jaren een vaste waarde, met 69 caps op de teller. Op het EK van vorig jaar in Nederland speelde ze zich in de kijker en werd ze in de drie groepswedstrijden telkens uitgeroepen tot beste Belgische speelster.