• home
 • video
 • pas verschenen

  Hermans voor het eerst kopman in grote ronde: "Maar denk niet aan klassement"

  "Liever 4 uur vliegen dan fietsen."

  Met de Giro-start in Israël zijn de renners van de Israel Cycling Academy uiterst gemotiveerd om zich te tonen. Een groot deel van de hoop rust op de schouders van de Belgische kopman Ben Hermans. "Maar om de stress weg te nemen, ga ik niet voor een klassement."

  De Israel Cycling Academy werkt voor het eerst een grote ronde af. Dat die grote ronde in Israël van start gaat, maakt het extra speciaal. "Ik vind het mooi dat ze naar hier komen", zegt de Belgische kopman Ben Hermans.

  "Ik zie er niets verkeerds in en het is ook geen extra belasting voor de renners. De reis valt goed mee en we krijgen een extra rustdag. Ik zit liever 4 uur op een vliegtuig dan 4 uur op een fiets. De Giro is al lastig genoeg."

  Hermans heeft niet het gevoel in een speciale ploeg te zijn beland. "Het geloof speelt totaal geen rol. De Israëlische renners en staf zijn niet zo overdreven Joods dat ze bijvoorbeeld constant zitten te bidden of een keppeltje opzetten."

  "Ik voel mij hier ook op mijn gemak in Israël. Er zal wel wat volk naar de wedstrijden komen kijken, maar politiek is het allemaal echt niet zo groot als de media doen uitschijnen."

  "Plan: eerst 10 minuten verliezen en dan meegaan in de vlucht"

  Ben Hermans koos speciaal voor de Israel Cycling Academy om ook eens kopman te kunnen zijn. "Toch heb ik besloten om het idee van een klassement in deze Giro uit mijn hoofd te zetten. Vooral om zo de stress weg te nemen."

  "Ik zal ergens 10 minuten moeten verliezen, zodat ik daarna een vrijgeleide kan krijgen met een vlucht."

  "Ik zie veel kansen in de Giro voor de vluchters, maar ik zie ook veel potentiële vluchters in het deelnemersveld. De aanval zal populair zijn."

  "Als er 150 renners zijn die voor een ritzege willen gaan, dan wordt het niet makkelijk voor mij. Maar hopelijk kan ik in deze Giro eindelijk eens een WorldTour-koers winnen."

  "Kan goed praten met de steenrijke eigenaar van ons team"

  De Israel Cycling Academy is het speeltje van de Noord-Amerikaanse-Joodse miljardair Sylvan Adams (foto boven), die wellicht niet toevallig ook de erevoorzitter is van het organisatiecomité in Israël.

  "Hij is een heel joviale man", zegt Hermans. "Ik kan goed met hem praten, hij doet nooit uit de hoogte."

  "De wielersport is zijn grote passie en hij is blij om daar zijn geld aan uit te geven. Dit is natuurlijk een groot evenement voor hem."