• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Zag Israël eerst niet zitten, maar nu ben ik blij dat ik hier ben"

  Tim Wellens gaat vanaf vrijdag op zoek naar een 2e ritzege in de Giro.

  Tim Wellens kan na een uitstekend voorseizoen ontspannen aan de Giro beginnen. "Maar misschien moet ik eerst nog eens met Sean De Bie bellen, want die regelde 2 jaar geleden alles."

  Een Giro-start in Israël is uniek, maar Tim Wellens stond er toch niet voor te springen om naar het land af te reizen. "Ik zag Israël eigenlijk eerst niet zitten, want er wordt veel slechts over verteld."

  "Maar nu we hier zitten, ben ik wel blij om hier te zijn. Het is een supermooi hotel, het eten is hier supergoed en we hoeven maar een eindje uit de stad om te kunnen trainen."

  "Onveilig heb ik mij nog niet gevoeld, maar we zijn ook nog niet in het échte centrum geweest."

  "Zou goeie benen moeten hebben in 2e en 3e week"

  Tim Wellens staat voor de 3e keer aan de start van de Giro. In 2014 eindigde hij 2 keer 2e in een etappe, in 2016 was het in Roccaraso wel bingo.

  "Het seizoen is al goed verlopen, dus ik kan hier zonder veel druk starten. Maar ik wil er toch het beste van maken. Dan spreken we over een ritzege, al is dat niet zo makkelijk als je zou zeggen."

  "Ik verwacht dat ik in de 1e week nog wat intensiteit zal missen, omdat ik na de Waalse klassiekers niet zo intensief getraind heb. Maar ik hoop dat ik in de 2e en 3e week wel goeie benen zal hebben."

  "Er zijn in ieder geval kansen genoeg voor aanvallers. 2 jaar geleden lag ik met Sean De Bie op de kamer en die had een hele planning opgesteld voor elke rit. Misschien moet ik hem nog eens bellen."

  "Het verschil met 2 jaar geleden is wel dat ik nu niet meer per se op de vlucht moet rekenen. Het nadeel is dat als ik wel meega in de vlucht er meer naar mij gekeken zal worden."