• home
 • video
 • pas verschenen

  Virton gelooft in "goeie afloop" voor zijn licentie

  Virton eindigde als tiende in eerste amateur.

  Excelsior Virton heeft maandag zijn licentiedossier verdedigd voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Virton verzekerde zich sportief van het behoud in de eerste amateurdivisie, maar kreeg geen licentie door financiële perikelen.

   Virton sloot de competitie af op de tiende plaats en verzekerde zich sportief van het behoud in de eerste amateurklasse. Licentieproblemen gooiden echter roet in het eten. Begin april weigerde de voetbalbond een nieuwe licentie.

  Virton tekende beroep aan tegen de licentieweigering en verdedigde maandagavond zijn dossier. "We geloven in een positieve afloop", zegt secretaris Michel Georges.

  "De vertegenwoordiger van de KBVB liet ons weten dat we nu aan alle licentievoorwaarden voldoen en gaf een positief advies om de club de licentie toe te kennen. We wachten met veel vertrouwen de uitspraak af." Ten laatste op 8 mei kent Virton het vonnis.