• home
 • video
 • pas verschenen

  Eisel ondergaat geslaagde hersenoperatie voor bloeduitstorting na val

  Eisel hield een subduraal hematoom over aan een crash in de Tirreno.

  Dimension Data heeft bekendgemaakt dat Bernhard Eisel maandag een hersenoperatie moest ondergaan. De Oostenrijker bleek zonder dat hij het wist een chronisch subduraal hematoom overgehouden te hebben aan een val in de Tirreno 6 weken geleden. De ingreep om de druk op zijn hersenen te verlichten is geslaagd.

  In een uitgebreid persbericht doet het Afrikaanse team het onfortuinlijke verhaal van zijn renner. "Meteen na zijn crash in Italië toonde een CAT-scan van zijn hersenen dat er geen bloed aanwezig was."

  "Een chronisch subduraal hematoom is een opeenstapeling van bloed tussen het harde hersenvlies (dura mater) en het tweede vlies om de hersenen (spinnenwebvlies). Het bloed sijpelde langzaam al wekenlang binnen. Na een tijd geeft het verzamelde bloed druk op de hersenen, waardoor er bepaalde symptomen optreden."

  "Eisel dacht vorige week dat hij last had van zware allergie. Hij had moeite om te trainen. Toen hij langsging bij de teamdokter sprak hij ook van hevige hoofdpijn. Een spoed-MRI-scan van de hersenen bracht de bloeduitstorting aan het licht."

  "Om de druk op zijn hersenen weg te nemen moest het bloed weg en daarvoor was een operatie nodig. Die operatie werd maandag zonder complicaties uitgevoerd", in een privéziekenhuis in Klagenfurt, in Oostenrijk.

  "Eisel zal over 2 weken weer licht kunnen trainen. Hopelijk kan hij over 4 weken weer de buitentraining hernemen, maar dat kan pas na een nieuwe MRI."

  Geschrokken Eisel: "Een hersenoperatie doet je nadenken"

  De ervaren Eisel, 37 jaar ondertussen, was onder de indruk van de gebeurtenissen: "Ik rijd nog steeds graag met de fiets, maar dit had een massieve impact op mijn lichaam. Als je een hersenoperatie ondergaat, denk je wel eens twee keer na over de dingen."

  "Ik kan nog niet zeggen wanneer ik weer op de fiets zal stappen. Ik wil eerst mijn tijd nemen om weer gezond te worden. Als de dokters me groen licht geven, zal ik bekijken wanneer ik weer zal fietsen."

  "Ik volg nu gewoon de aanbevelingen van de teamdokters. Op dit moment voel ik me goed  en kijk ik ernaar uit om het ziekenhuis te verlaten en wat tijd door te brengen met mijn familie."