• home
 • video
 • pas verschenen

  Hendrik Tuerlinckx vierde keer Volleyballer van het Jaar

  Hendrik Tuerlinckx is al jarenlang de sterkhouder bij Roeselare.

  0 / 0

  Hendrik Tuerlinckx is al jarenlang de sterkhouder bij Roeselare.

  Roeselare-speler Hendrik Tuerlinckx is voor de vierde keer verkozen tot Speler van het Jaar. Celine Van Gestel (Asterix AVO Beveren) veroverde de trofee bij de vrouwen.

  Na 2013, 2014 en 2017 werd Hendrik Tuerlinckx ook een vierde keer verkozen tot Volleyballer van het Jaar. De sterkhouder van bekerwinnaar Roeselare klopte Julien Winkelmuller (Menen) en Jolan Cox (Maaseik).

  Yellow Tiger Celine Van Gestel (Asterix Avo) werd op de Volleyproms in Genk uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. De 20-jarige Van Gestel liet ploegmate Jasmine Biebauw en Laure Flament (Gent) achter zich.

  De titelstrijd tussen Maaseik en Roeselare is nog niet beslist, maar bij de coaches kreeg Joel Banks (Maaseik) meer stemmen dan Emile Rousseaux van Roeselare, die vorig jaar aan het langste eind trok. Banks kon zich met Maaseik net niet plaatsen voor de Final 6 van de Champions League.

  Bij de vrouwen werd Gert Vande Broeck, coach van Asterix Avo Beveren, opnieuw in de bloemetjes gezet.

  "Als dit went, dan zit je met een probleem"

  • Hendrik Tuerlinckx: "Het is misschien een cliché, maar het is nooit slecht om complimenten te krijgen. Als dat went, dan zit je met een probleem. Dit is de vierde keer. Het begint aan te dikken, maar het went nooit. Het is heel fijn om te weten dat men apprecieert wat je doet. Ik geef telkens het beste van mezelf op het veld en dat wordt gesmaakt."
  • Celine Van Gestel: "Ik ben heel blij met deze prijs. Volleybal is een ploegsport, maar zo'n erkenning doet deugd, al had ik het ook mijn ploegmaats gegund. Ik ben dit jaar kapitein geworden van de ploeg en probeer de andere speelsters te helpen. Ik heb een grotere verantwoordelijkheid gekregen en voel me goed in die rol. Ik zal hier nog even blijven. Ik denk dat ik stappen heb gezet, ook op mentaal vlak. Maar ik ben er nog niet. Er moet nog hard gewerkt worden."

  Uitslag Speler van het Jaar:

  1. Hendrik Tuerlinckx (Roeselare, 136 punten)
  2. Julien Winkelmuller (Menen, 116 punten)
  3. Jolan Cox (Maaseik, 77 punten)
  4. Jay Blankenau (Maaseik, 77 punten)
  5. Matthijs Verhanneman (Roeselare, 69 punten)

  Uitslag Speelster van het Jaar:

  1. Celine Van Gestel (Asterix Avo Beveren, 215 punten)
  2. Jasmien Biebauw (Asterix Avo Beveren, 71 punten)
  3. Laure Flament (VDK Gent Dames, 68 punten)
  4. Lotte Vandendriessche (VC Oudegem, 53 punten)
  5. Nina Coolman (Hermes Oostende, 47 punten)