• home
 • video
 • pas verschenen

  Brecel speelt op WK eerst tegen qualifier, dan wacht wellicht Trump

  Brecel kan in de 1/8e finale Judd Trump, nummer 4 van de wereld, tegenkomen.

  De loting van het WK snooker in Sheffield is bekendgemaakt. Luca Brecel neemt het als reekshoofd tijdens de eerste ronde op tegen een qualifier. Bij winst wacht onze landgenoot met Judd Trump in de achtste finales een eerste mogelijke topper.

  Brecel neemt het als 13e reekshoofd op tegen een nog onbekende qualifier in het Crucible Theatre in Sheffield. Daarna wacht de 23-jarige snookerspeler, die in de bovenste tabelhelft werd ingedeeld, met Judd Trump wellicht een eerste lastige tegenstander. Trump is de nummer 4 van de wereld.

  Bij winst in zowel de eerste ronde als de achtste finale kan Brecel de Schotse viervoudige wereldkampioen John Higgins of Stuart Bingham, winnaar in 2015, tegen het lijf lopen. In de halve finale is er dan weer een mogelijke confrontatie met tweevoudig titelverdediger en topreekshoofd Mark Selby. Vorig jaar veroverde Selby zijn derde titel na 18-15-winst tegen Higgins. 

  Het WK vindt plaats van 21 april tot 7 mei. Voor Brecel wordt het zijn 3e deelname aan de hoofdtabel: zowel in 2012 (op zijn 17e als jongste) als in 2017 strandde hij in de eerste ronde.