• home
 • video
 • pas verschenen

  Teuns en De Gendt laten zich opmerken in Baskenland: "Gewoon eens de benen testen"

  Thomas De Gendt was weer in zijn sas vandaag.

  Dylan Teuns en Thomas De Gendt kleurden de 3e etappe van de Ronde van het Baskenland. De Gendt houdt aan zijn onderneming de bergtrui over.

  In de Ronde van Catalonië kon Thomas De Gendt zijn aanvalslust al botvieren en zelfs succesvol afronden. In het Baskenland probeerde het het opnieuw. "We wisten dat de vlucht vandaag een kans op slagen had", vertelt De Gendt.

  "Ik heb op alle bergjes de punten kunnen pakken en we kregen tot 6 minuten voorsprong, maar toen 2 ploegen begonnen te achtervolgen was dat de doodsteek voor ons."

  "Ik probeerde er het beste van te maken, door in de finale te versnellen. Ik bleef nog verrassend lang voorop met Juul-Jensen. Maar het peloton zat te dicht bij en uiteindelijk heb ik niet meer aangedrongen."

  "De bergtrui winnen was vooraf geen doel, maar de kans om die te dragen laat ik nooit liggen. Eerst moet ik de bergrit van vrijdag overleven, maar daarna kan ik zaterdag in de slotrit nog belangrijke punten rapen."

  Teuns: "Mijn conditie aanscherpen voor de Ardennen"

  Toen de aanval van Thomas De Gendt strandde, nam Dylan Teuns over. Ook zijn sprong reikte niet tot de finish. "Ik wou mijn benen gewoon testen. Ik wist dat ik in een sprint hoogstens een 10e plaats kon halen. Uiteindelijk droeg de aanval niet ver genoeg, maar ik wou het toch eens proberen."

  "Ik voelde me in ieder geval goed en dit soort acties helpen mijn conditie met het oog op de Ardennenklassiekers."