• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegmaat Vanmarcke na val in de prikkeldraad: "Ik ben oké"

  Mitch Docker hangt vast in de prikkeldraad.

  De Australische renner Mitch Docker is een taaie. Na zijn akelige val in de Ronde van Vlaanderen vond hij het vooral "vervelend" dat hij de finish niet gehaald had. Ook Sean De Bie, Julien Vermote en Luke Rowe hadden een pechdag. En de Canadees Duchesne ergerde zich aan Tony Martin.

  Mitch Docker: "Vervelend"

  Mitch Docker maakte de akeligste val in de Ronde van Vlaanderen. Voor de Australische ploegmaat van Sep Vanmarcke eindigde de wedstrijd in de prikkeldraad. Na de wedstrijd deed man met de imposante snor het verhaal met zijn zoon op zijn arm.

  "Ik ben oké", zei Docker. "De val op zich was niet zo heftig, maar mijn race was wel voorbij. Ik vind het vooral vervelend dat ik de finish niet gehaald heb."

  "Ik was op adem aan het komen om de tweede keer de Kwaremont te trotseren. Het ging er erg nerveus aan toe in het peloton. Een renner voor mij ging hevig in de remmen. Ik maakte een salto en landde op mijn hoofd, in de prikkeldraad."

  De Bie: "Ik moest plassen"

  Sean De Bie haalde de finish wel, maar de ploegmaat met Wout van Aert had onderweg een ander probleem.

  "Op 130 km van de streep moest ik dringend plassen. Dat was onmogelijk, de wedstrijd was losgebarsten", vertelt De Bie op zijn Instagram.

  "Op 40 km van het einde deed het echt pijn. Ik ben dan toch maar gestopt, maar mijn groep heb ik nooit teruggezien. De laatste 20 km heb ik dan maar alleen gereden."

  De Bie finishte als 87e, op 13 minuten van winnaar Niki Terpstra.

  Vermote: "Schouder uit de kom"

  Julien Vermote bolde als 41e Oudenaarde binnen, op 3'40" van zijn ex-ploegmaat Terpstra. "Na 70 km ben ik met een auto gebotst", doet hij zijn verhaal. "Ik heb mijn schouder weer in de kom gezet. Een fijn gevoel is dat niet."

  Rowe: "Kon kiezen: vallen of het fietspad"

  Luke Rowe moest afstappen in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Team Sky had op het fietspad gekoerst. "Ik kon kiezen: vallen of het fietspad. In een frac­tie van een se­con­de heb ik voor de laatste optie gekozen", tweet de Welshman. "Toen het gevaar geweken was, ben ik de weg weer opgereden."

  "Na een strijd van 6 maanden tegen mezelf (Rowe liep een zware beenbreuk op tijdens het raften, red.) moet ik de Ronde op zo'n manier beëindigen. Ik ben het helemaal niet eens met de jury, maar ik zal het moeten accepteren."

  Duchesne: "Martin ramde me in de sloot"

  Antoine Duchesne van FDJ belandde in de beek. "Omdat Tony Martin me niet liet passeren. Hij ramde me de sloot in. Klasse", vloekt de Canadese renner op Twitter.

  Zijn ploegmaats staan hem bij op het sociale medium. "Een hele intelligente move van Martin", tweet Jacopo Guarnieri. "Hij zou alleen mogen tijdrijden", adviseert Davide Cimolai. "90% van het peloton lust hem niet."