• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen drinkbus voor "hautaine" Cancellara: "Was bidon voor Gilbert"

  De vlucht met Chavanel en Cancellara ging uiteindelijk niet door.

  0 / 0

  De vlucht met Chavanel en Cancellara ging uiteindelijk niet door.

  Het Canvas-programma "De kleedkamer" heeft maandagavond 4 protagonisten uit de Ronde van Vlaanderen 2011 naar Geraardsbergen gehaald voor een goed gesprek. Nick Nuyens won die Ronde, maar Fabian Cancellara leek lange tijd op weg naar de zege. Tot een inzinking op de Muur alles veranderde.

  De bidon van Gilbert

  Fabian Cancellara trok in de Ronde van 2011 met Sylvain Chavanel ten aanval, maar op de Muur smolt de voorsprong van het duo als sneeuw voor de zon.

  Misschien lag een hongerklopje of krampen wel aan de basis van die spectaculaire ommekeer. Op weg naar Geraardsbergen greep Cancellara wanhopig naar een bidon, maar een soigneur van een andere ploeg gaf hem die niet.

  "Ik heb onlangs nog gesproken met die verzorger", vertelde Björn Leukemans. "Dat was een speciale bidon voor Philippe Gilbert, die blijkbaar altijd eiwitten in zijn drinkbus wil." "Met gewijd water van het kapelletje", knipoogde Tom Boonen.

  "Cancellara voelde zich een beetje verheven boven de rest"

  Fabian Cancellara kreeg die bidon niet. Zou iedereen dat meegemaakt hebben? "Ik denk het, ik weet het niet", oppert Tom Boonen.

  Staf Scheirlinckx: "Cancellara was een beetje hautain. Hij voelde zich een beetje verheven boven de rest. Wat naar buiten toe totaal niet zo lijkt. Iedereen denkt dat Cancellara supersympathiek is, maar in het peloton was hij wat hautain. Hij voelde zich net iets beter."

  "Er zijn weinig ploegmaats die goed spreken over hem", zegt Tom Boonen.