• home
 • video
 • pas verschenen

  "Combinatie veldrijden en klassiekers gaat beter dan velen dachten"

  Wout van Aert kijkt uit naar een rustperiode.

  0 / 0
  Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert maakt zondag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. "Ik kijk toch al wat uit naar Parijs-Roubaix, omdat ik daarna wat rust heb", zegt Van Aert in de aanloop naar "Vlaanderens Mooiste".

  Van Aert: "Ik lees niet te veel kranten en kijk niet veel tv"

  In Dwars door Vlaanderen kwam Wout van Aert woensdag nog ten val, waardoor hij geen rol van betekenis speelde. "Ik heb er niks ergs aan overgehouden", stelt Van Aert zijn fans gerust. "Enkel mijn nek en schouder voelen nog wat stijfjes aan."

  Begin februari snelde Van Aert naar de wereldtitel in het veldrijden. Daarna kleurde hij de finale van de Omloop Het Nieuwsblad, de Strade Bianche (3e), Nokere Koerse en Gent-Wevelgem (10e). 

  Vindt Van Aert soms wel nog de tijd om eens afstand te nemen van het wielrennen? "Ik probeer niet te veel kranten te lezen en naar tv te kijken", zegt de kopman van Veranda's Willems-Crelan. Zo bewaar ik de rust in mijn hoofd."

  "Het is wel mooi om te lezen dat grote coureurs van vroeger en nu mij complimenten geven. Daaruit blijkt dat die keuze om de klassiekers te rijden geen domme gedachte was, maar dat die wedstrijden me echt wel liggen. Fysiek voel ik me nog goed. Maar ik kijk wel uit naar Roubaix, omdat daarna een rustperiode volgt."

  "Nog niet bezig met definitieve overstap naar de weg"

  Bahrain-Merida zou veel geld over hebben voor Van Aert en ook andere WorldTour-teams tonen interesse in de wereldkampioen veldrijden. "Na mijn prestaties is dat een logisch gevolg", reageert Van Aert daarop.

  "Ik heb dit seizoen al bewezen dat de combinatie veldrijden en klassiekers rijden beter mogelijk is dan veel mensen vooraf gedacht hadden. Voorlopig ben ik nog niet bezig met een definitieve overstap naar de weg."

  Van Aert ligt nog tot en met eind 2019 onder contract bij de ploeg van Nick Nuyens. "Of ik volgend jaar nog het veld en de weg combineerbaar en eind 2019 de overstap maak naar een grote ploeg? Dat zou best kunnen. Na Parijs-Roubaix zullen we alles eens rustig bekijken."

  Beluister het interview met Wout van Aert