• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Ronde van Frankrijk vertrekt in 2020 in Nice

  In 1981 was de Grand Départ ook al eens in de Zuid-Franse badstad.

  Tour-organisator ASO heeft bekendgemaakt dat Nice de Grand Départ in 2020 krijgt, op zaterdag 27 juni. De Tour vertrekt voor de 2e keer in de Zuid-Franse badstad, na 1981. Dit jaar start de Tour in Noirmoutier-en-l'Île, volgend jaar in Brussel.

  Tour-directeur Christian Prudhomme en burgemeester Christian Estrosi stelden Nice samen voor als startstad.

  In 1981 vertoefde de Tour 3 dagen in Nice. Bernhard Hinault, de latere winnaar, won de proloog, een dag later zegevierde Freddy Maertens in de ochtendrit en won TI-Raleigh, de ploeg van titelverdediger Joop Zoetemelk. 

  Het was 7 jaar geleden dat de Tour Nice aandeed. Toen won Orica-GreenEdge er eveneens een ploegentijdrit.

  Tweets over de Tour-start van 2020: