• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoeveel voordeel halen renners nog door in Midden-Oosten te koersen?"

  Van Avermaet in Oman versus Van Avermaet in de Strade Bianche.

  Met winst in de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico lijkt Greg Van Avermaet zijn offday in de Strade Bianche verteerd te hebben. "Als Van Avermaet nu nog een rit zou kunnen winnen, dan zou dat goed zijn voor zijn moreel", zegt BMC-ploegleider Allan Peiper.

  Peiper: "Greg heeft leed van Strade weggefietst op training"

  4 dagen na zijn teleurstellende Strade Bianche gaf Greg Van Avermaet vandaag weer een goede indruk. Samen met Damiano Caruso, Rohan Dennis en Patrick Bevin bleef hij van start tot finish aan boord bij BMC, dat de ploegentijdrit won in Tirreno-Adriatico.

  "Daags na de Strade Bianche was Greg al op de fiets gekropen voor een training", zegt Allan Peiper, ploegleider bij BMC. "Hij heeft het leed van de Strade Bianche op training uit zijn benen gefietst."

  "Ik denk dat er geen twijfel over bestaat dat Van Avermaet tijdens de Strade Bianche een offday had. Het zou goed zijn voor zijn moreel als hij een rit wint in deze Tirreno-Adriatico."

  "Door crosswinter was Van Aert misschien beter bestand tegen koude"

  Peiper zag zaterdag ook een goede Wout van Aert aan het werk. "De vraag rijst of renners er nog veel voordeel uit halen door het seizoen voor te bereiden in het Midden-Oosten."

  "Van Aert heeft niet gereden in die warmte van het Midden-Oosten, maar presteerde wel uitstekend in de Strade Bianche. Door zijn crosswinter kon hij zaterdag misschien beter omgaan met de koude en de regen dan de renners die zich in het Midden-Oosten voorbereid hebben."

  Van Avermaet reed in de aanloop naar de Omloop Het Nieuwsblad de Ronde van Oman. Hij triomfeerde toen in de 3e etappe, voor Rui Costa en Aleksej Loetsenko.