• home
 • video
 • pas verschenen

  Ben Hermans: "Ik wil eindelijk een WorldTour-koers winnen"

  Ben Hermans kijkt hoopvol naar de toekomst.

  Israel Cycling Academy heet de nieuwe werkgever van Ben Hermans. Onze landgenoot komt woensdag met dat team aan de start van Tirreno-Adriatico. Mét ambitie, want Hermans wil dit seizoen een grote lacune in zijn palmares opvullen.

  "Het was een verrassing toen Israel Cycling Academy me in de zomer contacteerde. Ze boden me een heel mooi programma, iets meer vrijheid en wat minder stress dan bij BMC. Als ik goeie benen heb, kan ik voor mezelf rijden. Ik word dit jaar 32, het was het moment om deze stap te zetten", zegt Hermans.

  "We hebben goeie renners, maar niet zoals bij BMC 24 renners van WorldTour-niveau. De entourage is top, het programma ook. Met de ronde van Valencia, Ruta del Sol, de Tirreno en de Ronde van Catalonië, plus de Giro kan ik echt niet beter wensen."

  "Voor het team is de Giro met start in Israël het belangrijkste. Met een wildcard mogen we deelnemen, nu is het aan ons om ons in de kijker te rijden en er niet als het vijfde wiel aan de wagen bij te zijn. We moeten publiciteit rapen, dat kan zelfs al voor de start van de Giro."

  Wat is het doel van Hermans dit jaar? "Een koers winnen. Liefst een WorldTour-koers, want daar jaag ik al heel lang op. Een rit in de Giro bijvoorbeeld. De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik rijden we niet. De Amstel misschien, maar dan ben ik sowieso op hoogtestage."

  "Vorig jaar heb ik 2 ribben gebroken in de Strade Bianche. Dat hebben we pas na 2 weken ontdekt. Daarna ben ik nog een paar keer gevallen. Mijn val in de Ronde van Polen was het ergste: veel breuken aan mijn armen, pols en schouder. En 11 tanden gehavend. Daar moet ik nu nog altijd voor naar de tandarts..." 

  Belangrijkste overwinningen van Ben Hermans:

  • 2017: 1e rit in Ronde van Valencia (ploegentijdrit)
  • 2017: 2e rit in Ronde van Oman
  • 2017: 5e rit in Ronde van Oman
  • 2017: eindoverwinning in Ronde van Oman
  • 2017: 2e rit in Ronde van Catalonië (ploegentijdrit)
  • 2015: Brabantse Pijl 

  Een mini-quiz met Ben Hermans over Israël:

  Ben Hermans op Instagram: