• home
 • video
 • pas verschenen

  Horrorstart voor McLaren en Alonso: meteen in de grindbak

  Niet meteen het beeld dat ze bij McLaren hoopten te zien op de eerste testdag.

  Op de eerste testdag van het nieuwe F1-seizoen liep het al meteen mis voor McLaren. Fernando Alonso eindigde bij zijn eerste oefenrondjes al in de grindbak. Stoffel Vandoorne komt morgen pas in actie.

  De gammele bolide van McLaren bezorgde Alonso en Vandoorne vorig jaar veel kopzorgen. Pas halverwege het seizoen konden ze in enkele races de finish halen, zonder echt competitief te zijn. De Honda-motor werd als de oorzaak van het kwaad gezien. Met een Renault-motor onder de motorkap oogt McLaren veel ambitieuzer.

  Maar op de eerste testdag in Barcelona ging het al mis voor Fernando Alonso. De Spanjaard was op weg naar de voorlopig snelste tijd van de dag, maar niet veel later zwaaide de rode vlag en stond de MCL33 geparkeerd in de grindbak met een wiel minder.

  Opnieuw problemen met de bolide of duwde Alonso gewoon te hard op het gaspedaal? De ex-wereldkampioen ging bij het uitstappen alvast eens kijken naar het achterwiel en stapte terug naar de pitstraat met een wiellager, wat toch wijst op technische problemen. McLaren heeft bevestigd dat er een probleem was met de wieldop, maar kan de testsessie vandaag nog hervatten.

  Tweets: