• home
 • video
 • pas verschenen

  Carrasco volgt Witsel naar China: deal met Dalian Yifang is rond

  Carrasco speelde sinds 2015 voor Atletico Madrid.

  0 / 0
  De transfer van Yannick Carrasco naar China is in kannen en kruiken. De Rode Duivel verlaat Atletico Madrid en trekt naar promovendus Dalian Yifang. De mercato in China loopt tot 28 februari, komend weekend begint de Super League er al.

  De transfer van de 24-jarige Carrasco komt niet als een verrassing. Er zat wat ruis op de relatie tussen de winger en coach Diego Simeone en hij kreeg veel minder speeltijd.

  Carrasco kwam in 2015 voor 5 jaar van Monaco naar Atletico, waar hij zich vrijwel meteen tot een basisspeler ontpopte en zich in de harten voetbalde van de fans. Hij speelde 124 wedstrijden voor de Spaanse topclub, waarbij hij een voet had in 40 goals: hij maakte er zelf 23 en was ook goed voor 17 assists.

  Zijn opvallendste doelpunt was de gelijkmaker in de Champions League-finale van 2016 tegen stadsrivaal Real Madrid. Hij vierde de 1-1 met een innige kus met zijn vriendin. Uiteindelijk won Real de finale nog na strafschoppen.

  Op 12 september 2017 speelde Carrasco zijn 100e duel voor Atletico, waarop hij opgenomen werd in de Walk of Legends van de club. Het voorbije seizoen kwam hij toch nog 28 wedstrijden in actie, maar vooral als invaller.

  Link met China: sponsor Wanda en Spaanse coach

  Over de deal zijn geen financiële of andere details bekendgemaakt, maar feit is dat China in principe goed betaalt. Ver weg van Europa stelt zich net als bij Witsel, die bij Tianjin Quanjian voetbalt, de vraag wat deze stap met zijn toekomst bij de nationale ploeg zal doen en zijn kansen op het WK. 

  Bij Dalian Yifang kent Carrasco alvast 1 iemand, want zijn Argentijnse ploegmaat Nico Gaitan verhuist mee.

  Dat Carrasco en Gaitan bij Dalian Yifang belanden heeft te maken met de sponsor: Wanda Group, het grootste vastgoedbedrijf van China, steekt zijn geld zowel in Atletico als in Dalian Yifang. Het bedrijf werd opgericht in Dalian. Die stad in het noordoosten van China, in het zuiden van de provincie Lianoning, heeft een grote zeehaven.

  De coach van Yifang zal Carrasco zeker ook wel kennen: Juan Ramon Lopez Caro is een Spanjaard, die meer dan 10 jaar geleden zelfs even bij Real Madrid zat en tot 2010 de Spaanse beloften coachte. Hij kent het Spaanse voetbal dus goed.

  Zaterdag werkt Yifang al zijn eerste competitieduel af, een bezoek bij topclub Shanghai SIPG.

  Witsel heet zijn landgenoot al welkom in China:

  Tweets over de deal: