• home
 • video
 • pas verschenen

  Takagi pakt allereerste olympische titel in de massastart

  Japan boven bij de vrouwen.

  Nana Takagi heeft alles en iedereen verschalkt in de massastart bij de vrouwen. De Japanse trok in de slotsprint aan het langste eind. Nederland sprokkelde dankzij Irene Schouten weer een bronzen medaille.

  Kiezen is verliezen, zeker in de massastart. Saskia Alusalu trok snel in de aanval, veroverde de volle buit bij de drie tussensprints, maar kon geen rol van betekenis meer spelen in de eindsprint. Meer dan een vierde plaats zat er voor de Estse niet in.

  Zoals verwacht werd bij de vrouwen alles beslist in de eindsprint. De Nederlandse Irene Schouten zette bij het ingaan van de slotronde alles op alles, maar werd in de laatste rechte lijn nog voorbijgesneld door de Japanse Nana Takagi en de Zuid-Koreaanse Bo-Reum Kim.

  VIDEO: de ontknoping bij de vrouwen

  Uitslag massastart (v)
  1.Nana Takagi (Jap)
  2.Bo-Reum Kim (ZKo)
  3.Irene Schouten (Ned)