• home
 • video
 • pas verschenen

  Linde belt Noorse schansspringer: "Kom je naar onze rosse orgie?"

  Linde in de studio, met Johansson aan de telefoon.

  Linde Merckpoel kan niet meer eten en slapen. Robert Johansson maalt de hele tijd door haar hoofd. Vanochtend heeft de StuBru-stem de olympische medaillewinnaar met zijn rosse snor ten langen leste opgebeld om haar welgemeende gevoelens over te maken.

  "Voor het eerst verliefd op een snor"

  Schansspringer Robert Johansson sprokkelde drie medailles op deze Winterspelen: goud in de landencompetitie, brons op de kleine schans en brons op de grote schans. Foto's van de Noor met zijn rosse snor gingen de wereld rond en zo belandde de man zowaar ook op het bureaublad van StuBru-presentatrice Linde Merckpoel, zelf een Venetiaans blonde.

  "Ik ben voor het eerst verliefd geworden op een snor. Hallo, Robert Johansson", twitterde Linde eerder deze week. Met kriebels in haar buik trok de presentatrice van het ochtendblok op StuBru vanmorgen haar stoute schoenen aan en belde ze Johansson op.

  Tweet van Linde:

  Het gesprek van Linde met Johansson

  Linde: "Ik sta (giechelt) te bibberen op mijn benen... Goed, het moment is daar: het was een week boordevol emoties en nu zijn we aan een soort van orgelpunt gekomen. Ik heb zijn nummer en ik ga hem bellen (lacht): de Noorse schansspringer Robert Johansson! Oh f*ck, die mens gaat niet snappen wat er gebeurt."

  Ring-ring-ring...

  Johansson: "Hallo."

  Linde: "Hallo, ik ben Linde. Robert, je bent live op StuBru. Ik wilde je zeggen dat ik je grootste Belgische fan ben."

  Johansson (lacht schuchter): "Dank je."

  Linde: "Eerst en vooral gefeliciteerd met je drie olympische medailles. Je hebt het geweldig gedaan. Heb je al gefeest?"

  Johansson: "Neen, nog niet. Ik heb al wat familie en vrienden gezien, maar het echte feest komt later pas. Wat ik meegemaakt heb, is schitterend. Het is een droom die uitkomt."

  Linde: "Met jou kunnen praten is een droom die voor mij uitkomt. Ik wil je gelukwensen met je geweldige rosse snor. Ben je verrast door de aandacht die je daarmee opwekt?"

  Johansson: "Toch wel, ja. Ik had nooit gedacht dat mensen hier een verhaal rond zouden maken."

  Linde: "Er wordt veel getinderd in Pyeonchang. Ken je Tinder, de app? Heb jij getinderd, Robert?

  Johansson: "Niet echt veel, neen, om eerlijk te zijn."

  Linde: "Robert, ik ben heel blij dat ik je kunnen spreken heb via de telefoon, maar ik wil je nog iets zeggen. Ik heb immers een missie: ik probeer het rosse ras te redden. Ed Sheeran (de zanger, red) heeft me gevraagd een soort van rosse gangbang te organiseren op 1 juli in België. Dan is hij hier voor een optreden. Ik vroeg me af of je zin hebt om af te komen?"

  Johansson: "Haha, ik ken mijn programma niet op dat moment."

  Linde: "Dan is het zomer, he. Dan ligt er geen sneeuw."

  Johansson: "Ja, maar ik spring ook in de zomer."

  Linde: "Een olympiër moet ook eens vakantie nemen. Kom naar België, Robert. We wachten op jou."

  Johansson: "Ja, misschien."

  Linde: "Oké, misschien. Dank je, Robert. Daaag, we houden contact."

  Johansson: "Ja, daaag."

  Linde na het telefoongesprek op Twitter:

  Eerdere tweet van Linde:

  Linde in filmpje: "Ik moet iets doen met mijn emoties"