Ga naar de inhoud

VIDEO: Wise verlengt titel in de halfpipe dankzij ultieme run

 do 22 februari 2018 04:51
David Wise verlengt zijn olympische titel.
David Wise is na Sotsji ook de olympische kampioen van PyeongChang. Met zijn laatste passage door de halfpipe stootte hij zijn landgenoot Alex Ferreira van de gouden troon.

De Amerikanen hadden in de kwalificaties al getoond dat zij het te kloppen land zouden worden in de finale, maar iedereen had verwacht dat wereldkampioen Blunck de grootste kanshebber voor de oppergaai zou zijn.

Uiteindelijk werd het een tweestrijd tussen Alex Ferreira en David Wise. Ferreira legde letterlijk een torenhoog parcours af, waarin hij zich bij elke run nog meer verbeterde en steviger op 1 kwam te staan.

Wise daarentegen ging bij zijn eerste twee runs door de halfpipe twee keer tegen de sneeuw. Bij zijn derde poging was het wel bingo. Hij landde double corks in de vier windrichtingen, een doel dat hij zich voor de Spelen had gesteld. Ferreira legde zich ridderlijk neer bij het meesterschap van zijn landgenoot.

Ook de nummer 3, Nico Porteous, was door het dolle heen met zijn medaille. De Nieuw-Zeelander is nog maar 16 jaar.

Uitslag freestyleskiën halfpipe
1.David Wise (VS)97.20
2.Alex Ferreira (VS)96.40
3.Nico Porteous (NZe)94.80
4.Beau-James Wells (NZe)91.60
5.Noah Bowman (Can)89.40
6.Mike Riddle (Can)85.40
7.Aaron Blunck (VS)84.80
8.Andreas Gohl (Oos)68.80
9.Torin Yater-Wallace (VS)65.20
10.Thomas Krief (Fra)9.80
11.Kevin Rolland (Fra)6.40

VIDEO: David Wise zet alles op alles bij zijn laatste poging

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Ferreira dacht met deze run goud op zak te hebben

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.