• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Schulting schrijft geschiedenis met shorttrackgoud

  Suzanne Schulting kan het niet geloven: ze pakt goud.

  0 / 0

  Suzanne Schulting kan het niet geloven: ze pakt goud.

  Suzanne Schulting heeft het goud weggekaapt op de 1000 meter. Voor Nederland is het de eerste gouden olympische medaille in de geschiedenis in het shorttrack. "Ik heb hier geen woorden voor", stamelde een geëmotioneerde Schulting na de race.

  Op de 500 meter moest Suzanne Schulting nog afdruipen na een valpartij, maar de 1.000 meter werd het gloriemoment voor de 20-jarige Nederlandse. Ze reed tactisch erg sterk en kwam een rondje voor het einde definitief op kop.

  Achter Schulting, die eerder wel al brons pakte op de aflossing, schakelden twee Zuid-Koreaanse vrouwen elkaar uit. De Canadese Bourdin pakte het zilver, Arianna Fontana uit Italië greep brons.

  "Ik heb hier geen woorden voor, dit is echt niet normaal", sprak een dolblije Schulting na afloop. "Ik heb echt genoten. In de olympische finale staan was al een droom op zich. Ik had er zoveel zin in. Ik voelde me goed. Ik had vooraf het gevoel dat het zou gebeuren en het is ook gebeurd. Ongelooflijk."

  Uitslag 1.000 meter vrouwen:

  1. Suzanne Schulting (Ned) in 1'29"778
  2. Kim Boutin (Can) op 0"178
  3. Arianna Fontana (Ita) 0"878
  4. Choi Minjeong (ZKo) 12"656
  5. Shim Suk Hee (ZKo) DQ

  VIDEO: Schulting schaatst naar goud